Πρώτη συνεδρίαση μετά την έξοδο Καμμένου, για το υπουργικό – Τον αυξημένο κατώτατο μισθό ανακοινώνει ο Τσίπρας

Συνεδριάζει σήμερα για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από τη συγκυβέρνηση με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει στις 15.00 το μεσημέρι στη Βουλή, ενώ επί τάπητος θα τεθεί το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού και της κατάργησης του υποκατώτατου. Ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να ανακοινώσει ποιος θα είναι ο νέος μισθός που θα λάβουν οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με διαρροές περίπου στα 50 ευρώ, πάνω από 8%, φαίνεται πως «κλειδώνει» η αύξηση του κατώτατου μισθού. Η υπουργική απόφαση αναμένεται να οδηγήσει στην αναπροσαρμογή μισθών για περισσότερους από 400.000 μισθωτούς των οποίων οι αμοιβές καθορίζονται με βάση τα κατώτατα όρια, και θα υπογραφεί εντός της εβδομάδας.

Ο νέος κατώτατος μισθός θα είναι ενιαίος, για όλους, δεν θα ισχύει δηλαδή καμία ηλικιακή διαφοροποίηση, με την κυβέρνηση να επιμένει ότι ο υποκατώτατος μισθός που ισχύει σήμερα για νέους έως 25 ετών θα καταργηθεί.

Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται δε, να εστιάσει στην επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου τους προσεχείς μήνες, μετά και την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών που ακολούθησε της ψήφου εμπιστοσύνης.

No Comments Yet

Comments are closed