Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ- Αυξήθηκαν τα ποσοστά της

Πρώτη δύναμη με αυξημένα ποσοστά η ΔΑΠ δείχνουν τα αποτελέσματα των χθεσινών φοιτητικών εκλογών, με την Πανσπουδαστική (του ΚΚΕ) δεύτερη δύναμη και πολύ χαμηλά ποσοστά για το «Μπλόκο» (δίκτυο αριστερών σχημάτων που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ).

Τις δυνάμεις τους διατήρησαν επίσης οι δυνάμεις τα ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτικά αριστερά σχήματα) και η ΠαΣΠ (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ).

Σε 105 απο τους 175 συλλόγους, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δίνει ποσοστό στον εαυτό της που περνάει το 50% (50,78%) καταγράφοντας άνοδο δύο ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το 2017. Στα ΤΕΙ δίνει μάλιστα ποσοστό των δυνάμεων της 63,1%. Η ίδια παράταξη δίνει στα ΑΕΙ στην ΠΚΣ (πρόσκειται στο ΚΚΕ) 19,50%, στα ΕΑΑΚ 12,5% και στην ΠΑΣΠ 6,3%.

Η ΠΚΣ δίνει επίσης αναφέρει ότι και φέτος είναι δεύτερη δύναμη στα ΑΕΙ και σε 175 απο 200 συλλόγους δίνει 40,49% στην ΔΑΠ (άνοδο μιας μοναδας), 23,35% στον εαυτό της (άνοδο κατα μια περίπου μονάδα), 10,08% στην ΠΑΣΠ, 8, 50% στα ΕΑΑΚ.

Να σημειωθεί πως δεν υπήρξαν φέτος ιδιαίτερα απρόοπτα κατά την διάρκεια των φοιτητικών εκλογών, εκτός από τη Νομική Αθηνών, όπου οι εκλογές έγιναν στην Αίγλη Ζαππείου (για την παράταξη της ΔΑΠ) και στο κτήριο της Σόλωνος (για τις υπόλοιπες παρατάξεις) και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου οι εκλογές αναβλήθηκαν και δεν μεταφέρθηκαν επίσης στο χώρο του Ζαππείου λόγω κακής συνεννόησης των φοιτητικών παρατάξεων μεταξύ τους.

No Comments Yet

Comments are closed