Προθεσμία έως 28/2 για τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό – «Σαφάρι» ελέγχων από το ΣΕΠΕ

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου έχουν προθεσμία να εφαρμόσουν την υπουργική απόφαση με τον νέο κατώτατο μισθό των 650 ευρώ μικτά οι 111.000 επιχειρήσεις που αμείβουν περίπου 600.000 εργαζόμενους με τα κατώτατο μηνιαίο μισθό και τα κατώτατο ημερομίσθια.

Στοχευμένους ελέγχους σε 110.000 επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενους με τον κατώτατο μισθό θα διενεργήσει το ΣΕΠΕ από 1ης Μαρτίου, προκειμένου να εντοπίσει τυχόν κρούσματα παραβατικότητας και να επιβάλει τα προβλεπόμενα πρόστιμα

Οι εν λόγω επιχειρήσεις θα ελέγχονται στενά και μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για να διαπιστωθεί αν προέβησαν σε αυξήσεις μισθών έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Τα λογιστήρια των επιχειρήσεων έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τις καταστάσεις αμοιβών προσωπικού και κατά συνέπεια τους νέους αυξημένους μισθούς έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Μάλιστα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί και η εγκύκλιος για την προσαύξηση των τριετιών που δικαιούνται οι εργαζόμενοι με βάση την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού από τα 586 ευρώ στα 650 ευρώ μικτά.

No Comments Yet

Comments are closed