Πρόταση Κούβελα για καμπάνια κατά του κορωνοϊού με σύνθημα «Μπορώ να σε νικήσω»

Προσωπική επιστολή προς τους συναρμοδίους Υπουργούς, Υγείας, Προστασίας του Πολίτη, Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Δ.Υ αλλά και τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, και της Εθνικής Επιτροπής Λοιμοξιολόγων, απέστειλε την Πέμπτη 26/3/2020, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Δημήτρης Κούβελας.
Ο Βουλευτής, έχοντας διαπιστώσει έλλειμμα έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών με τους οποίους βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία, προχώρησε σε πρόταση σχετικά με την ανάγκη οργάνωσης επιπλέον ενημερωτικής καμπάνιας προς τους πολίτες.

Η καμπάνια θα μπορεί να αναφέρεται ως #Μπορώ να σε νικήσω# και θα πρέπει να περιλαμβάνει, έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε πρακτικά ζητήματα σχετικά με την απολύμανση των ειδών που φτάνουν στο σπίτι του καθενός μας, σχεδόν καθημερινά. Όπως καταλήγει ο Δημήτρης Κούβελας, δεν αρκεί μόνον να #μένουμε στο σπίτι# αλλά και να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα, ούτως ώστε να μην επιτρέψουμε στον ιό να μπει στο σπίτι μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να τον νικήσουμε»

Η επιστολή του κ.Κούβελα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΒΕΛΑΣ
Βουλευτής ‘Α Θεσσαλονίκης – Νέα Δημοκρατία

Προς :
Τον Υπουργό Υγείας, κύριο Βασίλειο Κικίλια
Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κύριο Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
Toν Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κύριο Νικόλαο Χαρδαλιά
Τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό – Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κύριο Στέλιο Πέτσα
Τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ), κύριο Παναγιώτη Αρκουμανέα
Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας
Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Λοιμοξιολόγων

Θεσσαλονίκη, 26/3/2020

Θέμα: ‘’Πρόταση για την επιπλέον ορθή ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών, στα πλαίσια της πανδημίας του Κορωνοϊού’’

Αξιότιμοι κύριοι,
Θα ήθελα να εξάρω το σπουδαίο έργο σας μέχρι τώρα και να σας συγχαρώ έναν-έναν ξεχωριστά, για το δύσκολο αγώνα που δίνετε καθημερινά, με στόχο την προστασία της υγείας των Ελλήνων πολιτών.
Με την παρούσα σας απευθύνω μία πρόταση, ούτως ώστε όλοι οι πολίτες να «εκπαιδευτούμε» ακόμη καλύτερα στα όπλα που διαθέτουμε στη μάχη εναντίον του ιού. Για να νικήσουμε τον ιό δεν αρκεί μόνον να κλειστούμε εμείς στο σπίτι. Πρέπει να εξοντώνουμε και τον ίδιο, όταν προσπαθεί να μπει στο σπίτι μας.
Είναι μεγάλο το ποσοστό των συμπολιτών μας, -με τους οποίους επικοινωνώ καθημερινά-, που δεν γνωρίζουν ακόμη τα αυτονόητα σχετικά με τη σωστή και αποτελεσματική απολύμανση των αντικειμένων και των ειδών πρώτης ανάγκης και διατροφής, που φέρνουν στο σπίτι τους απ’ έξω. Από το επαρκές πλύσιμο των τροφίμων και το σωστό καθαρισμό των ρούχων μας μόλις γυρίσουμε στο σπίτι, μέχρι την αποτελεσματική υγιεινή σε σχέση με τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι χρειάζονται έγκυρες οδηγίες σχετικά με τα:
1) φρέσκα φρούτα, λαχανικά, αρτοσκευάσματα και τρόφιμα εκτός συσκευασίας,
2) τρόφιμα και άλλα πράγματα σε πλαστικές, μεταλλικές, χάρτινες ή γυάλινες συσκευασίες, καθώς και τρόφιμα που προμηθευτήκαμε μέσω delivery.
3) Υπηρεσιακοί φακέλοι, laptop, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα που φέραμε στο σπίτι από τον τόπο εργασίας μας.
4) Τα ρούχα μας, αφού ακούμπησαν σε δημόσια μέσα μεταφοράς, καθίσματα, τραπέζια κ.λ.π. κατά την μετακίνηση και παραμονή στους τόπους εργασίας μας.
5) Κέρματα και χαρτονομίσματα.
Για τον λόγο αυτό θεωρώ, ότι είναι αδήριτη ανάγκη ν΄ αρχίσει να τρέχει από τα συναρμόδια Υπουργεία, τον Ε.Ο.Δ.Υ και τις Επιστημονικές επιτροπές μία πανελλαδική εκστρατεία, ενδεχομένως υπό τον τίτλο, ‘’Μπορώ να σε νικήσω’’, όπου μέσω μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών, μέσω ραδιοτηλεοπτικών spots, των καθημερινών ενημερωτικών εκπομπών των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, αλλά και φυλλαδίων που θα μοιράζονται στα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τις δημόσιες υπηρεσίες, θα δίνονται έγκυρες γραπτές και προφορικές οδηγίες, σχετικά με το τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε για να σκοτώσουμε τον ιό, από τα αντικείμενα που τον μεταφέρουν στο σπίτι μας. Αντικείμενα τα οποία έχουν ήδη αγγίξει πολλά άλλα χέρια, πριν φτάσουν στα δικά μας.
Είμαι βέβαιος ότι, οι έγκυρες οδηγίες στα παραπάνω ζητήματα θα συνεισφέρουν στον σπουδαίο καθημερινό αγώνα που δίνετε για το καλό όλων μας.
Και πάλι σας ευχαριστούμε…
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Δημήτρης Κούβελας
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης

No Comments Yet

Comments are closed