Προσωποποίηση ευθυνών προανήγγειλε ο Μ. Βορίδης

«Η Νέα Δημοκρατία θα σεβαστεί το τριήμερο πένθος. Αύριο, όμως, θα μιλήσει για να πάνε τα θρασίμια στη θέση τους», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μάκης Βορίδης μιλώντας στη Βουλή και προανήγγειλε ότι η Ν.Δ. θα προχωρήσει σε προσωποποίηση των ευθυνών για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Ο κ. Βορίδης κάλεσε την κυβέρνηση και την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ «να σταματήσουν να είναι αυτάρεσκοι λέγοντας πόσο υποδειγματικά λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός».

«Κάντε μας τη χάρη, να σκύψετε και να ακούσετε και να καταλάβετε και να φανταστείτε τις στιγμές που πέρασαν αυτοί οι άνθρωποι. Να αναλογιστείτε, να είστε ταπεινοί τουλάχιστον, αντί να ακούμε από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ότι λειτούργησε υποδειγματικά ο μηχανισμός», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Θα μιλήσουμε για τις ευθύνες, θα μιλήσουμε για τις εγκληματικές παραλείψεις, παράγραφο με παράγραφο, νομική διάταξη με νομική διάταξη που προβλέπει την υποχρέωση και από κάτω ποια είναι η παράλειψή της. Και ποιος την παρέλειψε, όχι γενικά. Δεν θα κάνουμε θεσμικές συζητήσεις. Δεν θα μιλήσουμε για το θεσμικό πλαίσιο γενικώς. Θα μιλήσουμε για τις εγκυκλίους που εσείς βγάλατε και που προβλέπουν λεπτομερώς τι πρέπει να κάνει ο καθένας».

«Θα μιλήσουμε όχι για να κάνουμε μια στείρα πολιτική αντιδικία. Γιατί πάνω στους δεκάδες νεκρούς, στους αγνοούμενους, στους εκατοντάδες τραυματίες δεν υπάρχει μικροπολιτική. Ο καταλογισμός ευθυνών δεν είναι μικροπολιτική, η ανάληψη της ατομικής ευθύνης δεν είναι μικροπολιτική. Η ορθή λειτουργία του κρατικού μηχανισμού έχει ονοματεπώνυμα. Θα μιλήσουμε αύριο, ώστε τα θρασίμια της πολιτικής να πάνε στη θέση τους» συμπλήρωσε, ο κ. Βορίδης.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

No Comments Yet

Comments are closed