Προς διαζύγιο Μάρη-Ιβάν;

Πυκνώνουν οι φήμες και οι πληροφορίες ότι οι σχέσεις μεταξύ του μεγαλομετόχου της Dimera Ιβάν Σαββίδη και του ισχυρού άνδρα του 24 Media Δημήτρη Μάρη είναι σε οριακό επίπεδο. Οι δύο άνδρες συμμάχησαν για να αναλάβουν την επανέκδοση του «Εθνους» και του «Εθνους της Κυριακής», όμως ο γάμος εμφανίζει σοβαρά προβλήματα.

Η χημεία μεταξύ τους φαίνεται ότι δεν είναι και η καλύτερη, κάτι που φάνηκε σχεδόν από την αρχή. Αλλα στελέχη επέλεξε ο Ιβάν για να τρέξουν το μαγαζί και τελικά ύστερα από την παρέμβαση του Μάρη άλλοι τελικά ανέλαβαν. Επίσης υπήρξαν διαφωνίες για τη στρατηγική. Οι άνθρωποι του Ιβάν θεωρούσαν από την αρχή ότι το εγχείρημα τρέχει ανάποδα, καθώς πρώτα κυκλοφόρησε το καθημερινό φύλο και μετά το κυριακάτικο. Εσχάτως οι γκρίνιες εντάθηκαν και για άλλους δύο λόγους. Οι του Ιβάν βλέπουν ότι είναι προβληματικό πως δύο εφημερίδες δε στηρίζονται από ισχυρές διαδικτυακές εκδόσεις και ζητούν να υπάρξει εκεί ενίσχυση. Ο Μάρης, που διαθέτει πλειάδα ενημερωτικών σελίδων, δεν ήθελε να δημιουργήσει επιπλέον ανταγωνισμό στα δικά του ηλεκτρονικά μίντια, οπότε καταγράφηκαν νέες διαφωνίες. Φυσικά και το γεγονός ότι οι κυκλοφορίες των δύο φύλων δεν πήγαιναν και πολύ κατά (το καθημερινό «Εθνος» κινείται μεταξύ 4.000-6000 και το κυριακάτικο πουλά γύρω στις 20.000) επέτεινε τη σύγκρουση.

Ταυτόχρονα και σε πολιτικό επίπεδο υπάρχουν ζητήματα για τη συνεργασία. Το Μέγαρο Μαξίμου αποστασιοποιείται εσχάτως από τον Ιβάν Σαββίδη, ο αμερικανικός παράγοντας πιέζει επίσης, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι αυτήν την εβδομάδα τις εγκαταστάσεις του ομίλου επισκέφτηκε ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα Γενς Πλότνερ (φώτο κάτω). Τον υποδέχτηκε ο Δημήτρης Μάρης…

Μην εκπλαγείτε πάντως αν προκύψει μέχρι και διαζύγιο…

-Ο Νεολαίος-

No Comments Yet

Comments are closed