Πρεμιέρα με πτήση από Μόναχο το μεσημέρι στο «Μακεδονία» παρουσία Χαρδαλιά – Ανοίγουν τα σύνορα με Βουλγαρία

Με το άνοιγμα των συνόρων Ελλάδας-Βουλγαρίας και την έναρξη των διεθνών πτήσεων προς το αεροδρόμιο Μακεδονία δίνεται σταδιακά από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως άλλωστε ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, λαμβάνοντας υπόψη τα υγειονομικά δεδομένα, σε ό,τι αφορά τις χερσαίες αφίξεις μέχρι το τέλος του Ιούνη θα παραμείνουν κλειστά τα σύνορα από Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση των απολύτως αναγκαίων επαγγελματικών μετακινήσεων.

Για τις διεθνείς πτήσεις έως τις 30 Ιουνίου η Ελλάδα ακολουθεί τις απαγορεύσεις για non-essential travel από χώρες εκτός ΕΕ. Συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Μακεδονία επιτρέπονται όλες οι πτήσεις αλλά διατηρείται η απαγόρευση για για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Μ. Βρετανία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

«Ποδαρικό» για τις διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης κάνει η πτήση της Aegean Airlines από Μόναχο στις 13.15, την οποία θα υποδεχθεί υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τα κλιμάκια της ΓΓΠΠ, σηματοδοτώντας το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου για τη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως άλλωστε δήλωσε πρόσφατα ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece Γιώργος Βήλος, η αγορά της Γερμανίας είναι πολύ σημαντική καθώς το μερίδιό της στην κίνηση του αεροδρομίου Μακεδονία είναι 32%. Και αυτό, γιατί είναι πάρα πολλοί οι Έλληνες που ζουν εκεί και θέλουν να επισκεφθούν τους συγγενείς και φίλους τους στη Βόρεια Ελλάδα.

Την ίδια μέρα, στις 8 το βράδυ, φθάνει πτήση της Ολυμπιακής από Λάρνακα. Οι Κύπριοι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κατέχουν τη δεύτερη θέση αλλοδαπών σε διανυκτερεύσεις, μετά τους Ισραηλινούς

 

πηγή: ΑΜΠΕ

No Comments Yet

Comments are closed