Που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη ο δεύτερος γύρος στη μάχη της κεντροαριστεράς

Στα ίδια Eκλογικά Kέντρα που λειτούργησαν την Κυριακή θα διεξαχθούν στις 19 Νοεμβρίου οι εκλογές του δεύτερου γύρου για την κεντροαριστερά στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για 35 Εκλογικά Κέντρα σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης, όπου θα στηθούν κάλπες την ερχόμενη Κυριακή για την εκλογή μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η μόνη αλλαγή που εξετάζεται είναι να προστεθούν δύο επιπλέον κάλπες σε Εκλογικά Κέντρα που παρατηρήθηκαν την περασμένη Κυριακή προβλήματα λόγω μεγάλης προσέλευσης, όπως αυτά στην Τούμπα και στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα της Θεσσαλονίκης, όπου είναι πιθανό να λειτουργήσουν επιπλέον κάλπες.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα τα σημεία όπου οι πολίτες θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα είναι τα εξής:

Στην πρώτη εκλογική περιφέρεια (Α’ Θεσσαλονίκης) και πιο συγκεκριμένα στον ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ τα Εκλογικά Κέντρα είναι τα ακόλουθα: Στη Διεθνή Έκθεση (ΔΕΘ, περίπτερο 6, Λεωφόρος Στρατού και 3ης Σεπτεμβρίου), στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας ( Κλεάνθους 59) και στην έδρα της 5ης Δημοτικής Κοινότητας (συμβολή οδών Βασ. Όλγας και 25ης Μαρτίου).

Στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων (συμβολή οδών Πέραν και Φιλιππουπόλεως) και στο Σινέ «ΑΣΤΡΟΝ» στη Μενεμένη (συμβολή οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Κομνηνών).

Στον ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ – ΕΥΟΣΜΟΥ στο Δημαρχείο (Παύλου Μελά 24 , Εύοσμος) και στο Θεματικό Πάρκο Νεολαίας (Κατσαντώνη, Κορδελιό).

Στον ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ – ΣΥΚΕΩΝ στο Δημαρχείο (Στρατηγού Σαράφη 2, Συκιές), στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεότητας (Ζάκα 26, Νεάπολη) και στην Αίθουσα Παλαιού Δημαρχείου Πεύκων (Πεύκα).

Στον ΔΗΜΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ στο 1Ο Γυμνάσιο-Λύκειο Σταυρούπολης (Λαγκαδά, πλησίον Δημαρχείου) και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης (συμβολή οδών Μαυρομιχάλη και Αγνώστου Στρατιώτου).

Στον ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ στο «Θέατρο Χηλής» (συμβολή οδών Χηλής και Τριπόλεως)

Στη δεύτερη εκλογική περιφέρεια (Β’ Θεσσαλονίκης):

Στον ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ στον Σταυρό (άνωθεν ΚΑΠΗ) και στη Νέα Απολλωνία (Παλιό δημαρχείο).

Στον ΔΗΜΟ ΔΕΛΤΑ στη Σίνδο (Πολιτιστικό Κέντρο), στη Χαλάστρα (Παλαιό Δημαρχείο) και στα Διαβατά (Δημοτική Βιβλιοθήκη).

Στον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ στους Νέους Επιβάτες (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), στην Επανομή (Αίθουσα πρώην Δημοτικού Συμβουλίου) και στη Μηχανιώνα (Αίθουσα ΚΑΠΗ).

Στον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΗΣ στη Θέρμη (Πολιτιστικό Κέντρο), στα Βασιλικά (Παλαιό Δημαρχείο) και στον Τρίλοφο (Παλαιό Δημαρχείο).

Στον ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ στον Λαγκαδά  (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), στον Σοχό (Έδρα Δημοτικής Κοινότητας) και στο Ζαγκλιβέρι ( Έδρα Δημοτικής Κοινότητας).

Στον ΔΗΜΟ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ στο Πανόραμα (Δημαρχείο) και στην Πυλαία (Παλαιό Δημαρχείο).

Στον ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ στα Κουφάλια (Δημαρχείο), στη Χαλκηδόνα (Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου) και στον Άγιο Αθανάσιο (Παλαιό Δημαρχείο).

Και στον ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ στο Παλαιόκαστρο (κτήμα «Παύλος Μελάς»), στον Δρυμό (Παλαιό Δημοτικό Κατάστημα) και στον Πεντάλοφο (Παλαιό Δημαρχείο).

Να σημειωθεί ότι στον δεύτερο γύρο των εκλογών έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο όσοι ψήφισαν την περασμένη Κυριακή και ότι νικητής θα αναδειχθεί αυτός που θα πλειοψηφήσει, όσες ψήφους και αν συγκεντρώσει.

Ηδη καταγράφονται προβληματισμοί για τη συμμετοχή του δεύτερου γύρου που εκτιμάται ότι θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από τις 210.505 που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή. Γι΄ αυτό μάλιστα υπήρξαν και κάποιες αρχικές σκέψεις για να μη γίνει ο δεύτερος γύρος και να παραιτηθεί ο κ. Ανδρουλάκης, σκέψεις που τελικά δεν υλοποιήθηκαν, καθώς και το ποσοστό της κ. Γεννηματά, ενώ αρχικά κυμαίνονταν κοντά στο 45%, τελικά υποχώρησε στο 41,4%. Ετσι η μάχη του δεύτερου γύρου θα διεξαχθεί κανονικά.

 


No Comments Yet

Comments are closed