Πότε θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ

Την αναβολή των προγραμματισμένων για τον Μάιο εσωκομματικών εκλογών αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, λόγω του κορωνοϊού.

Οι εσωκομματικές εκλογές θα αφορούσαν την εκλογή νέων διοικήσεων στις Νομαρχιακές Επιτροπές και τις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις καθώς και συνέδρους για το Συνέδριο του Δεκεμβρίου. Ήδη η Γραμματεία Οργανωτικού είχε ξεκινήσει την προετοιμασία των διαδικασιών.

Θα πραγματοποιούνταν σύμφωνα με τον νέο κανονισμό περιφερειακής οργάνωσης που επιφέρει μια σειρά αλλαγών όπως τη μείωση των ΝΟΔΕ στο νομό Θεσσαλονίκης απο τέσσερις σε δύο,

Οι εκλογές προγραμματίζονται πλέον για τις αρχές Οκτωβρίου πάντα όμως αν αυτό επιτραπεί απο τις εισηγήσεις των ειδικών βάσει της πορείας του κορωνοϊού στη χώρα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Στεργίου, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Μπρατάκος, Σπήλιος Λιβανός, Παύλος Μαρινάκης, Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, Περικλής Μαντάς, Γιάννης Οικονόμου, Βασίλης Σπανάκης, Κώστας Αγοραστός, Γιώργος Καρανίκας, Γιάννης Πολιτόπουλος, Μαρία Σαρηγιαννίδου.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:
«Είναι ξεκάθαρο ότι η κοινωνία περιμένει πια από την πολιτική και από τους πολιτικούς διαφορετικά πράγματα από αυτά τα οποία ενδεχομένως να περίμενε πριν από κάποιο χρονικό διάστημα και είναι πολύ σημαντικό το κόμμα να είναι απολύτως εναρμονισμένο με τον ρυθμό τον οποίον δίνει η ίδια η κοινωνία. Να εκπέμπει αυτό το μήνυμα ενότητας το οποίο προσπαθούμε και εμείς σε κεντρικό επίπεδο να υπηρετήσουμε, να μένουμε μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις τις οποίες μπορεί οι αντίπαλοί μας για λόγους δικών τους προβλημάτων να επιζητούν, να επιμένουμε στο θετικό μας μήνυμα, να ενημερώνουμε την κοινωνία για τις πρωτοβουλίες μας και να μεταφέρουμε βέβαια στην ηγεσία τα μηνύματα της κοινωνίας και να διορθώνουμε τα λάθη μας οπότε αυτά επισημαίνονται».

Ο Γραμματέας της ΠΕ Γιώργος Στεργίου τόνισε: “Το κόμμα θα κινηθεί σε τρείς βασικούς άξονες. Θα δίνει, με τη λειτουργία του, το παράδειγμα εφαρμογής των μέτρων για ασφαλή μετάβαση. Θα αναδεικνύει τις επιμέρους κυβερνητικές αποφάσεις και θα επιστρέφει με προτάσεις ή και επισημάνσεις. Θα αναπτύξει κύκλο ψηφιακών εκδηλώσεων με θέμα τα νέα διλήμματα που θέτει η πανδημία και η αντιμετώπισή της».

No Comments Yet

Comments are closed