Πώς θα φτιάξεις μαλακά μπισκότα με σοκολατένια τσιπς χρησιμοποιώντας ένα μυστικό υλικό!

Αγαπάμε τη σοκολάτα σε όλες της τις μορφές. 

Τα σοκολατένια μπισκοτάκια, όμως, είναι μια μικρή απόλαυση που μπορείς να χαρείς με τον καφέ σου είτε το πρωί είτε το απόγευμα.

Ακόμη, είναι υγιεινά σνακ σε σχέση με άλλα γλυκά και είναι ό,τι πρέπει να τις λιγούρες σου.

Τι θα έλεγες λοιπόν να φτιάξεις τα δικά σου μαλακά μπισκότα με τσιπς σοκολάτας;

Το Averie Cooks προσθέτει ένα υλικό για να γίνουν τα μπισκότα ακόμη πιο μαλακά και ρευστά μέσα.

Ποιο είναι αυτό; Η κρέμα τυριού! 

Δες πώς θα τα φτιάξεις

Συνταγή για 28 μπισκότα
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 8 λεπτά

Υλικά:

1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο, μαλακό
1/4 της κούπας κρέμα τυριού, μαλακή
3/4 της κούπας καστανή ζάχαρη

1/4 της κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού άμυλο αραβοσίτου
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, για γεύση – προαιρετικό
2 1/4 ημίγλυκα τσιπς ή κομματάκια σοκολάτας

shutterstock
shutterstock

Εκτέλεση:

Βάλτε στο μίξερ το βούτυρο, την κρέμα τυριού, τη ζάχαρη, το αυγό και τη βανίλια και χτυπήστε τα σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και αφράτο, για 5 λεπτά.
Προσθέστε το αλεύρι, το άμυλο αραβοσίτου, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και χτυπήστε το μείγμα για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας με το χέρι για να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Με μια κουτάλα σχηματίστε μπαλίτσες και τοποθετήστε τες σε ένα πιάτο. Με την παλάμη σας, κάντε τες flat ώστε να γίνουν μπισκότα και βάλτε τα στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, πριν τα ψήσετε. Μην τα ψήσετε όσο η ζύμη είναι ακόμα ζεστή, γιατί θα απλώσουν και θα γίνουν λεπτά.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 C, βάλτε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και τοποθετήστε τα μπισκότα, όχι πολύ κοντά, για να μην κολλήσουν. Ψήστε για 8-9 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απέξω και να είναι μαλακά στο κέντρο. Μην τα ψήσετε πάνω από 10 λεπτά, γιατί θα σκληρύνουν όταν θα κρυώσουν.
Αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά στο ταψί πριν τα βγάλετε.
Μπορείτε να τα κρατήσετε σε θερμοκρασία δωματίου έως 1 εβδομάδα.

shutterstock
shutterstock

Tip: Απολαύστε τα με ένα ποτήρι κρύο γάλα!

Καλή απόλαυση!

No Comments Yet

Comments are closed