Πώς ο ΠΑΟΚ ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες του αποκλεισμού και πάει για τον τίτλο!

Από τα τάρταρα της απογοήτευσης στην έκρηξη της αισιοδοξίας με σύνθημα «πάμε για το πρωτάθλημα»! Η απόσταση περίπου δύο εβδομάδες. Από τον αποκλεισμό ντροπή από την Έστερσουντ στις μεταγραφικές βόμβες που συγκλόνισαν την Τούμπα κι έκαναν τον κόσμο του ΠΑΟΚ να παραμιλάει. Τελικά όλα είναι δυνατά!

Όταν ο ΠΑΟΚ βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, νοκ άουτ από την Ευρώπη, η αίσθηση που υπήρχε ήταν η εξής: «η χρονιά χάθηκε πριν καλά καλά αρχίσει»! Τα προβλήματα ήρθαν ορμητικά στην επιφάνεια, συμπαρασύροντας στον κυκλώνα της κριτικής τον Λούμπος Μίχελ που υπέβαλε την παραίτηση του και ακουμπώντας τον Ιβάν Σαββίδη- η ανακοίνωση του Συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ «Θύρα 4» άφηνε σαφέστατες αιχμές εναντίον του.

Πάνω στα συντρίμμια του αποκλεισμού, η φετινή χρονιά αναγεννήθηκε από τις στάχτες της. Χρειάστηκαν περίπου δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ. Όσα απαιτήθηκαν για να έρθουν, έστω και την τελευταία στιγμή των μεταγραφών, κυριολεκτικά πάνω στο νήμα, ο Βιειρίνια, ο Ζαμπράνο, ο Μαουρίτσιο, ο Ελ Καντουρί. Παίκτες με βαρύ βιογραφικό, ικανοί, τουλάχιστον θεωρητικά, να κάνουν την διαφορά και να αλλάξουν τον κόσμο επίπεδο.

Ιδιαίτερα η αγορά του Βιερίνια από την Βόλφσμπουργκ που αποτελούσε διακαή πόθο του κόσμου, έδωσε την αίσθηση ότι όλα έρχονται… τούμπα! Με τον Πορτογάλο, ο στόχος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το κυνήγι του τίτλου στο πρωτάθλημα και του τροπαίου στο κύπελλο. Τα υπόλοιπα μεταγραφικά χτυπήματα που ακολούθησαν έδωσαν τον τόνο της φετινής αγωνιστικής επανάστασης.

Αυτή τη στιγμή το μόνο που μπορεί να καταγραφεί είναι ακλόνητη αίσθηση του κόσμου ότι η ομάδα μπορεί να χτυπήσει τον τίτλο. Όπως και η αγωνία του να δει όλα μαζί τα φετινά μεταγραφικά αποκτήματα να κεντάνε στο γήπεδο. Για το πρώτο πρέπει να περιμένει το τέλος της περιόδου. Για το δεύτερο υπομονή περίπου ενός μήνα. Στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα, ο θίασος θα είναι έτοιμος επί σκηνής!

No Comments Yet

Comments are closed