Πώς να καταλάβω αν μου λέει ψέματα- Συμπεριφορές που προδίδουν ότι σου λέει ψέματα.

Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε όλες εμάς που είτε έχουμε μια μακροχρόνια σχέση είτε όχι τρωγόμαστε καμία φορά επειδή για τον άλφα ή βήτα λόγο πιστεύουμε πως ο αγαπημένος μας μας λέει ψέματα. Αυτό μπορεί να σημβαίνει επειδή είμαστε καχήποπτες. Μπορεί δηλαδή να μας έχει ξαναπεί ψέματα και να μην του έχουμε την ίδια εμπιστοσύνη όσο κάποτε. Από την άλλη μπορεί να μας λέει ψέματα ο ίδιος επειδή ή είναι κάτι σχεδόν ασήμαντο που δεν χρειάζεται να ξέρουμε ή από την άλλη είναι κάτι πολύ σημαντικό και αν το μάθουμε θα γίνει ο χαμός. Είναι γενικότερα ένα πολύ μεγάλο θέμα αυτό του ψέματος το οποίο και θα εξετάσουμε διεξωδικά για να μας λυθούν όλες μας οι σκέψεις και αμφιβολίες. Πως θα καταλάβουμε λοιπόν αν μας λέει ψέματα;

Πώς να καταλάβω αν μου λέει ψέματα: Σου μιλάει πιο γλυκά και κάνει κινήσεις που δεν συνηθίζει να κάνει

Αναφερόμαστε σε αυτό το κομμάτι ξεκάθαρα στο θέμα της απιστίας. Όταν υποψιαζόμαστε πως μας απατά και δεν ήταν στην μπυραρία αλλά στην αγκαλία μιας άλλης γυναίκας μπορούμε να το καταλάβουμε από τα τριαντάφυλλα που μας έφερε σήμερα χωρίς λόγο,, από το γεμάτο “μέλια” μήνυμα που μας έστειλε αργά το βράδυ, ακόμα και από τις σφηχτές αγκαλιές που μας παίρνει. Πράγματα δηλαδή που δεν τα κάνει κάθε μέρα αλλά παρά μόνο στην χάση και στην φέξη. Με αυτό που κάνει ο αγαπημένος σου είτε ασυνείδητα είτε συνειδητά προσπαθεί να σου δείξει πως παρόλο που σου έκανε την “κουτσουκέλα” φοβάται να μην σε χάσει από την ζωή του για πολλούς και διάφορους λόγους. Γενικότερα οι αλλόκοτες συμπεριφορές μαρτυρούν πολλά και κρύβουν άλλα τόσα. Αν αρχίσει τις γλύκες από το πουθένα ψάξε λίγο παραπάνω το θέμα και γιατί όχι και το κινητό του.

Πώς να καταλάβω αν μου λέει ψέματα: Είναι ψυχρός και απόμακρος σχεδόν πάντα

Ερχόμαστε τώρα στον αντίποδα του θέματος που αναλύσαμε πρίν. Αυτό και αν μαρτυρά χίλια δύο πράγματα που εύχεσαι να μην είναι έτσι όπως τα φαντάζεσαι. Ναι, σου είπε σίγουρα ψέματα ότι βγήκε με τους φίλους του χθές( και αν στο είπε) και ναι, είναι απόμακρος γιατί προφανώς κάποια άλλη του κινεί το ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα. Καλά, εδώ που τα λέμε μπορεί να έγινε και κάτι και να είναι το παιδί στις στραβές του αλλά αν είναι έτσι χωρίς λόγο και εντελώς ξαφνικά, λυπόμαστε πολύ που θα στο πούμε αλλά πρέπει όπως και δήποτε να ψαχτείς δεξιά και αριστερά. Τα πράγματα είναι φανερά. Υπάρχει κάτι άλλο στην ζωή του και μάλλον δεν θέλει να σε πληγώσει με το να στο πεί έτσι ξερά και να σε χωρίσει. Μπορεί να πιστεύει πως δεν σου αξίζει και ας το κάνει. Μπορεί να πιστεύει πως είσαι πολύ ανώτερη από την άλλη και να μην θέλει να σε χωρίσει και να σου ισοπεδώσει το ηθικό. Μπορεί να τρέχουν πολλά. Ακόμα να σου βγάζει όλη αυτή την ψυχρότητα έτσι ώστε εσύ η ίδια να βάλεις αυτό το τέλος που τόσο περιμένει σε αυτή τη σχέση. Αν υποψιαστείς κάτι τέτοιο υποχώρησε και μην το μετανιώσεις καθόλου.

Πώς να καταλάβω αν μου λέει ψέματα: Όταν προδίδεται από μόνος του τα παραπάνω λόγια είναι περιττά

Ουπς! Κατά λάθος του ξέφυγε πως ο Μήτσος εχθές ήταν κρυωμένος και δεν βγήκε ενώ σε σένα είπε πως εχθές ήταν μαζί του στο σινεμά για την πρεμιέρα μιας νέας ταινίας. Μπορεί και ο ίδιος του ο φίλος τυχαία να πετάξει κάτι για το οποίο ο καλός σου σου είχε δώσει άλλες εξηγήσεις. Καμιά φορά όσο και αν θέλουμε, ακόμα και εμείς οι γυναίκες που φημιζόμαστε για την πονηριά μας, δεν μπορούμε να κρύψουμε για πολύ την αλήθεια και την φανερώνουμε με πολύ χαζό τρόπο. Είναι οι φάσεις που λέμε κάτι και μετά άντε να το καλύψουμε και να πούμε κάτι άλλο αντί αυτού και και και… Αυτός είναι, κατά την κοινή γνώμη ο απλούστερος τρόπος να καταλάβεις αν σου λέει ψέματα γιατί τα φανερώνει με τρόπο που δεν γίνεται πιο απλός. Και μην μπείς καν στον κόπο να ψάξεις για παραπάνω εξηγήσεις. Δεν είσαι το κορόϊδο να μένεις σε μια σχέση βασιζόμενη στα ψέματα. Αν από την άλλη έχεις την υπομονή μπορείς να παίξεις και εσύ με τα δικά σου χαρτιά και να κάνεις την χαζή λέγοντας σε όλα ναι μέχρι να έχεις αρκετές αποδείξεις και να του τις δώσεις μια προς μια. Να δείς εκείνος στο τέλος πόσο χαζός και απροετοίμαστος θα φανεί.

Πώς να καταλάβω αν μου λέει ψέματα: Όταν τα ψέματα του είναι πιο εμφανή από κάθε άλλη φορά

Εδώ βρισκόμαστε στο ατυχές σημείο που καταλαβαίνεις, όσο χαζή και αν είσαι πως αυτό που σου λέει είναι στα αλήθεια ψέμα. Μιλάμε για περιπτώσεις όπως π.χ. αν σου πεί πως έχει κανονίσει να πάει σε μια καινούρια καφετέρια που άνοιξε στην παρακάτω γειτονιά, ενώ δεν υπάρχει καμία καινούρια καφετέρια σε καμία παρακάτω γειτονιά. Το πιο αστείο κομμάτι όμως είναι να σου πεί πως θα μείνει με τον κολλητό του το βράδυ και εσυ να έχεις ήδη μιλήσει μαζί του επειδή κάτι άσχετο ήθελες να μάθεις και εκείνος να σου είπε πως θα έβγαινε με την κοπέλα του ή θα έμενε με τους γονείς του αυτό το ΣΚ. Ε, εντάξει! Αν μετά από αυτό δεν πειστείς πως σου λέει ψέματα και σε βλέπει σαν θύμα τότε με μεγάλη μας λύπη σου λέμε πως θέλεις και τα παθαίνεις. Συνήθως οι φίλοι μας οι άντρες μόλις καταλάβουν την βλακεία που μόλις έκανα θα τα βάλουν μαζί σου για κάτι που τους έκανες έναν αιώνα πριν το οποίο και καμία σχέση δεν έχει με το ψέμα που σου πλάσαραν.

Πώς να καταλάβω αν μου λέει ψέματα: Όταν το κινητό του λέει την αλήθεια..

Είναι το πιο ακραίο κομμάτι της κατάστασης. Είναι όταν δεν σου λέει καν ψέματα και δεν προσπαθεί ούτε λίγο να κρύψει κάτι. Αλλά εντελώς τυχαία ξέχασε το κινητό του εκτός τσέπης και πήγε για μια στιγμή στην τουαλέτα όταν η επαφή με το όνομα “Τάκης συνεργείο” μόλις του έστειλε ένα τεράστιο ερωτικό μήνυμα γεμάτο γλυκόλογα και υποσχέσεις για το αυριανό βράδυ. Σου κόβονται τα πόδια τότε ή όχι; Ναι, είναι η φάση που μόλις έχασες την γή κάτω από τα πόδια σου και δεν ξέρεις τι να κάνεις. Από την άλλη γελάς και τον κοροϊδεύεις για το πόσο χαζά φέρθηκε. Λες και ο Τάκης από το συνεργείο δεν θα φαινόταν πως είναι Τάκενα… Ντροπή και αίσχος.

Συνοψίζοντας, τα ψέματα ειδικά των αντρών, οι οποίο είναι πλάσματα τόσο αθώα αλλά παράλληλα και τόσο πονηρά, δεν μπορούν να κρυφτούν. Αργά ή γρήγορα θα βγούν προς τα έξω και εσύ και η κάθε μια από εμάς πρέπει να κάνει τα κουμάντα της όπως εκείνη νιώθει για να μην πέσει ξανά θύμα αυτών των γλυκών πλασμάτων που μας πουλάνε και μας αγοράζουν στο λεπτό!

No Comments Yet

Comments are closed