Πως να φτιάξετε τον δικό σας κήπο στο μπαλκόνι σας!

Δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία!

Αν δεν έχετε αυλή και σας αρέσουν τα λουλούδια ή ακόμη αν θέλετε να φυτέψετε τα δικά σας λαχανικάστο σπίτι σας ,μπορείτε πολύ εύκολα να εκμεταλλευτείτε τη βεράντα ή το μπαλκόνι σας.

Μια καινούργια μόδα που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και είναι πολύ πρακτική, ένας μικρός χώρος που μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά τοποθετώντας τα δικά σας λουλούδια και δέντρα.

Δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία ,το μόνο που έχετε να κάνετε είναι αφιερώσετε λίγο χρόνο ώστε να καταφέρετε να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε έναν μικρο κήπο.

Πως να φτιάξετε τον δικό σας κήπο στο μπαλκόνι σας!

1. Πρώτα απ’όλα θα πρέπει να ελέγξετε τις συνθήκες που επικρατούν στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας. Αν υπάρχουν έντονοι άνεμοι καλό θα είναι να κλείσετε λίγο τον χώρο ώστε ο αέρας να μην επηρεάζει αρνητικά τα φυτά σας…

2. Διαλέξτε εργαλεία και υλικά. Δεν θα σας χρειαστούν μεγάλα εργαλεία για αυτή τη διαδικασία. Προσέξτε τα φυτοδοχεία σας να έχουν τρύπες ώστε να αποβάλλεται το περιττό νερό, πιο πρακτικό βέβαια θα ήταν η τοποθέτηση πλαστικών φύλων που να οδηγούν στις υδρορροές. Το χώμα που θα επιλέξετε κατά προτίμηση να είναι κοπριά.

3. Η τοποθέτηση φυτών είναι σημαντική. Τα φυτά πρέπρει να τοποθετηθούν στις σωστές θέσεις. Το κάθε φυτό έχει και τις δικές του ανάγκες, άλλα χρειάζονται περισσότερο ήλιο και άλλα λιγότερο,θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε κάθε πότε πρέπει να τα ποτίζετε. Για αυτό θα ήταν καλό να ενημερωθείτε κατάλληλα για τα φυτά που θέλετε να φυτέψετε στον κήπο σας.

4.Τέλος, η διαδικασία για την τοποθέτηση είναι απλή. Ξεκινάτε να σπέρνετε και να ρίχνετε τα σποράκια, σκεπάζετε με χώμα πολύ απαλά και περιμένετε περίπου 15 μέρες. Μερικά οπωροκηπευτικά που μπορείτε να φυτέψετε είναι άνιθος,μαϊντανό, σέλινο, φασολάκια, ντομάτες, αγγούρια, κολοκυθιές, μαρούλια και πιπεριές. Προσοχή το κάθε φυτό θέλει την δίκη του εποχή για να το φυτέψετε…

Υπόθεση κήπος: Μεταμορφώστε τον με παλέτες!

Σήμερα έχουμε για σας ένα άρθρο με πολλές υπέροχες ιδέες από παλέτες για τον κήπο… Απολαύστε τις καλύτερες ιδέες και δημιουργήστε κάτι όμορφο και στον κήπο σας, που σίγουρα θα γίνει το σημείο αναφοράς για όλους.

Σίγουρα θα ερωτευτείτε τις δημιουργικές αυτές προτάσεις που θα κάνετε με παλέτες που έχετε στο σπίτι σας. Ελέγξτε πόσο όμορφες είναι οι ιδέες και σίγουρα θα ευχαριστήσουν όλους τους επισκέπτες σας.

Θαυμάσιες ιδέες παλετών για τον κήπο

Κάθε ιδέα πιο όμορφη από την άλλη. Σίγουρα είναι παραδείγματα που μπορούν να σας εμπνεύσουν όταν πρόκειται για τη δημιουργία επίπλων και ιδεών με παλέτες για τον κήπο.

Κήπος μεταμόρφωση

Κήπος μεταμόρφωση

Κήπος μεταμόρφωση

Κήπος μεταμόρφωση

Κήπος μεταμόρφωση

Κήπος μεταμόρφωση

No Comments Yet

Comments are closed