Πως η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της – Μαθητές αναζητούν χρήματα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής

Πήραν τη 2η θέση στον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό ρομποτικής First Lego League και μαζί την πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα FIRST Championship. Οι μαθητές του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου με την ομάδα του Εvobots και την εφαρμογή τους για την περισυλλογή χτυπημένων αδέσποτων στους δρόμους διακρίθηκαν μεταξύ 100 ομάδων παιδιών ηλικίας 9-16 ετών απ’ όλη τη χώρα.

Για να ταξιδέψουν όμως στο Βath της Μεγάλης Βρετανίας όπου από 21 ως 25 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ο παγκόσμιος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής First Lego League Open Invitational Championship και να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό και να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα απαιτείται ένα ποσό της τάξης των 20.000 Ευρώ (εισιτήρια, μετακινήσεις, διαμονή και είσοδος στο διαγωνισμό). Στην Ελλάδα της κρίσης το υπουργείο Παιδείας ξεκαθάρισε προς τους υπευθύνους του Πειραματικού πως δεν μπορεί να βοηθήσει οικονομικά. Για αυτό και δάσκαλοι και γονείς αναζητούν χορηγούς ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό.

Σε σχετική επιστολή τους εξηγούν πως το σχολείο βρίσκεται σε μια αναπτυσσόμενη περιοχή στο Δήμο Κορδελιού – Εύοσμου Θεσσαλονίκης, όπου ο πληθυσμός αυξάνεται κάθε χρόνο και φτάνει σήμερα τους 120.000 κατοίκους. Είναι νέο σχολείο και φιλοξενεί 300 μαθητές και μαθήτριες. Οι περισσότεροι γονείς των μαθητών/τριών μας ανήκουν σε χαμηλά κοινωνικο-οικονομικά στρώματα και αδυνατούν να συμβάλλουν όσο θα επιθυμούσαν στην κάλυψη των αναγκών του σχολείου.

«Παρά τις δύσκολες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, τόσο λόγω της περιοχής στην οποία βρίσκεται το σχολείο μας όσο και των γενικότερων οικονομικών συνθηκών της χώρας, και χάρη στις άοκνες προσπάθειες του εκπαιδευτικού προσωπικού και της διοίκησης του σχολείου, καταφέρνουμε να υλοποιούμε πολλά καινοτόμα εθνικά και ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα, να διεξάγουμε παιδαγωγική έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας διαχέονται σε επιστημονικά συνέδρια, να λειτουργούμε ως κέντρο εκπαίδευσης για αρκετούς/ές φοιτητές/φοιτήτριες που έρχονται στο σχολείο μας για την πρακτική τους άσκηση, να διαχέουμε τις εκπαιδευτικές πρακτικές που εφαρμόζουμε σε διάφορες ημερίδες επιμόρφωσης, να έχουμε κοινωνική προσφορά μέσα από προγράμματα εθελοντισμού και ανακύκλωσης αλλά και να αποδίδουμε εκπαιδευτική και κοινωνική προσφορά στην ευρύτερη τοπική κοινότητα μέσα από διάφορους Ομίλους Αριστείας και Καινοτομίας στους οποίους συμμετέχουν μαθητές από πολλά σχολεία της περιοχής. (http://3dimevosm.web.auth.grΔΡΑΣΕΙΣ). Ένας από τους ομίλους Αριστείας και Καινοτομίας είναι και αυτός που διακρίθηκε στον διαγωνισμό», τονίζουν.

No Comments Yet

Comments are closed