Ποιοι δικαιούνται μείωση ενοικίου 40%

Το υπουργείο Οικονομικών μετά και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έχει αρχίσει ήδη να επεξεργάζεται την επιστροφή του μέτρου τουλάχιστον για τις περιοχές που βρίσκονται στον πορτοκαλί συναγερμό.

Το μέτρο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών θα προβλέπει την μείωση των ενοικίων υποχρεωτικά και θα επιβάλλεται παράλληλα με τις αναστολές των φορολογικών υποχρεώσεων την επιστρεπτέα προκαταβολή, το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασια και τις άλλες παρεμβάσεις που ήδη εφαρμόζονται στις περιοχές που μπαίνουν σε στο επίπεδο 4.

Ήδη η μείωση ενοικίου γίνεται υποχρεωτική στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» λόγω της πανδημίας. Αυτή την στιγμή το μέτρο της έκπτωσης του 40% ισχύει για τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε περιοχή που είναι στο επίπεδο επιδημιολογικού κινδύνου 4, ουσιαστικά σε κατάστασης lockdown, ενώ θα πρέπει να βρίσκονται στο καθεστώς αυτό για τουλάχιστον 14 ημέρες ενώ το ίδιο ισχύει για τους αυτοπασχολούμενους και των επιστημονικών κλάδων για τα  επαγγελματικά τους ακίνητα.

Το ίδιο ισχύει και για τη κύρια και φοιτητική κατοικία των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή.

Για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα στις παραπάνω επιχειρήσεις και εργαζόμενους, συμψηφίζεται το 1/3 της ζημιάς με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

No Comments Yet

Comments are closed