Πλούσια μακαρόνια με μανιτάρια

Το πιο ελαφρύ, χειμωνιάτικο σπαγγέτι. Είναι στην εποχή τους τα μανιτάρια και αγοράστε τα πιο γευστικά, αν βρείτε.

Η συνταγή συνδιάζει μανιτάρια και σκόρδο, ανεπανάληπτη γεύση!

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι (προτιμήστε ολικής, είναι υπέροχα)
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Φρέσκα μανιτάρια, κομμένα λωρίδες
  • 2 κουταλιές κοφτές σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1,5 φλυτζάνι γάλα
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο –Κρατήστε λίγο νερό από το βράσιμο
  • Στραγγίστε και ρίξτε ένα τσικ ελαιόλαδο για να μη ξεραθούν
  • Βάλτε 2 κουταλιές βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και ροδίστε το σκόρδο
  • Προσθέστε τα μανιτάρια και σωτάρετε για 7 λεπτά, ώσπου να πάρουν καλό χρώμα και να μαλακώσουν –Βάλτε τα στην άκρη
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε 2 κουταλιές βούτυρο, ρίξτε τον μαϊντανό, τα μανιτάρια, το αλεύρι ανακατέψτε καλά για 1 λεπτό
  • Προσθέστε χαλαρά το γάλα, ώσπου να ενσωματωθεί, αλάτι και πιπέρι
  • Αφήστε το μείγμα να πάρει σώμα για 1-2 λεπτά
  • Προσθέστε τα σπαγγέτι στο τηγάνι, προσθέστε το ελαιόλαδο
  • Ρίξτε και λίγο μαϊντανό από πάνω για το σερβίρισμα και παρμεζάνα

 

No Comments Yet

Comments are closed