Pizza Cake!

Με αυτήν την πεντανόστιμη συνταγή, βλέπουμε την πίτσα αλλιώς.

Υλικά που θα χρειαστούμε

2 ¾ φλ. αλεύρι
20 γρ. baking powder
4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
¾ φλ. ηλιέλαιο
1 ½ φλ. τριμμένη γραβιέρα ή διάφορα κίτρινα τυριά
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε καρέ
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, κομμένη σε καρέ
1κ.γλ. αλάτι
1 φλ. αλλαντικά της αρεσκείας μας, κομμένα σε κυβάκια
½ φλ. ελιές (έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι)
Λίγη ρίγανη (προαιρετικά)

How to

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το baking powder και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τα χτυπάμε, μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ηλιέλαιο και χτυπάμε λίγο ακόμη.

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο, τις πιπεριές, τα τυριά, τις ελιές, τα αλλαντικά, το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι.

Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα όλα τα υλικά. Το μείγμα θα είναι σφιχτό, αλλά έτσι πρέπει.

Το αδειάζουμε είτε σε στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 25 εκ. (πολύ καλά βουτυρωμένη), είτε σε μία μακρόστενη διαστάσεων 34 x 12 εκ. που προηγουμένως την έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, στις αντιστάσεις.

Μόλις το μαχαίρι, που χρησιμοποιούμε για να τσεκάρουμε αν είναι έτοιμο, βγει καθαρό, το αποσύρουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε για 15 λεπτά, να σταθεί.

Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες.

No Comments Yet

Comments are closed