Πίτσα σπιτική, εύκολη και υγιεινή

Ολοι σας λένε να μην τρώτε πίτσες γεμάτες λιπαρά. Σας το θυμίζω κι εγώ και σας προτείνω, αν πραγματικά λατρεύετε την πίτσα, μια υγιεινή και νόστιμη παραλλαγή της, με φυσικά και διαλεγμένα υλικά.

Υλικά

  • 1 ζύμη πίτσας για να γίνει λεπτή
  • 1 μπουκέτο φρέσκο βασιλικό
  • 20 κουκουνάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 30 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Σάλτσα ντομάτας ποιοτική
  • 2 κολοκυθάκια φρέσκα
  • 4 φέτες ζαμπόν Πάρμας, πολύ λεπτές
  • 1 μπάλα μοτσαρέλα, ποιοτική
  • Λίγα φύλλα ρόκας

Εκτέλεση

  • Φτιάξτε πρώτα το πέστο με τα υλικά που πήρατε
  • Εύκολο: βάζετε το σκόρδο, το κουκουνάρι, τα φύλλα βασιλικού, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι σε μια μουλινέτα
  • Ρίχνετε και 1 κουταλιά ελαιόλαδο και μιξάρετε -Ετοιμο το πέστο
  • Πλύντε τα κολοκυθάκια και κόψτε τα σε πολύ λεπτές φετούλες
  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Ανοίξτε τη ζύμη και ετοιμάστε την για ψήσιμο πάνω σε χαρτί λαδόκολλα
  • Αφήστε την λίγα λεπτά να ανασάνει και να φουσκώσει ελαφρά
  • Βάλτε σάλτσα ντομάτας, προσεκτικά, στην επιφάνεια της ζύμης
  • Απλώστε παντού τις ροδέλες κολοκύθι
  • Από πάνω απλώστε το πέστο και την μοτσαρέλα σε κομμάτια, παντού
  • Ρίξτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο παντού
  • Βάλτε την στο φούρνο και ψήστε την για 10 λεπτά
  • Όταν την βγάλετε προσθέστε το ζαμπόν και τα φύλλα ρόκας
  • Μπορείτε να τη σερβίρετε χωρίς ενοχές!

 

No Comments Yet

Comments are closed