Πίτσα με πεκορίνο Αμφιλοχίας και λευκαδίτικο σαλάμι

Υλικά

  • ζύμη
  • 4 – 5 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας
  • 300 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε λεπτές ροδέλες
  • 100 γρ. τριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας
  • 100 γρ. σαλάμι Λευκάδας σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή

Διαδικασία

Απλώνουμε στη ζύμη 4 – 5 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας και από πάνω ομοιόμορφα τη φρέσκια μοτσαρέλα. Ψήνουμε στους 220° C για 10 – 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να ψηθεί η ζύμη και από κάτω. Ξεφουρνίζουμε και σκορπίζουμε το πεκορίνο Αμφιλοχίας, το σαλάμι Λευκάδας και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το πεκορίνο.

 

 

gastronomos.gr

No Comments Yet

Comments are closed