Πιστεύω πως είμαι άσχημη – Λόγοι – Πώς να το αλλάξω

Πιστεύω πως είμαι άσχημη! Δεν μου αρέσει τίποτα επάνω μου! Μήπως έχεις πέσει θύμα της κακής σου ψυχολογίας; Κάθε γυναίκα ακόμα και κάποια που θεωρείται αντικειμενικά ιδιαίτερα όμορφη, κάποια στιγμή θα αντιμετωπίσει μία ιδιαίτερα ενοχλητική «εσωτερική φωνή» που χαλάει την διάθεση, την μέρα μας, θολώνει την σκέψη μας και τελικά μας στρέφει ενάντια στον ίδιο μας τον εαυτό. Η καθεμία από εμάς έστω και μία φορά, αν όχι συχνότερα, έχουμε κοιταχτεί με το ζόρι στον καθρέφτη, έχουμε αλλάξει ξανά και ξανά ρούχα που οι ίδιες έχουμε επιλέξει αλλά τελικά δεν μας αρέσει τίποτα, έχουμε μακιγιαριστεί και ξεμακιγιαριστεί δυο με τρεις φορές αλλά τίποτα δεν μας πάει και εκείνο το πρωί τα βάλαμε με τα περιττά κιλά μας, τα άτονα μαλλιά μας, τα μικρά μας χείλη, την μύτη μας και πολλά άλλα. Καταλήξαμε μέσα σε λίγα λεπτά πως είμαστε άσχημες και είναι περιττό να προσπαθούμε να πιστέψουμε το αντίθετο, πόσο μάλλον να πείσουμε και τους άλλους γι’ αυτό. Αλήθεια, μήπως σας θυμίζουν κάτι τα παραπάνω;

Πολλοί θα έβρισκαν, απλά, κομπλεξική μια γυναίκα με τις παραπάνω αντιδράσεις. Το θέμα, όμως, είναι πως δεν αξίζει σε καμία γυναίκα να καταδικάζει τον εαυτό της με αυτόν τον τρόπο και να τον βγάζει στο περιθώριο. Τι σημαίνει, πιστεύω πως είμαι άσχημη; Δεν μου αρέσουν τα χαρακτηριστικά μου, το σώμα μου, τα μαλλιά μου ή η άσχημη ψυχολογική μου κατάσταση; Η ομορφιά δεν μπαίνει σε καλούπια όσο και αν κάθε εποχή προσπαθεί να περάσει το δικό της πρότυπο. Ποια γυναίκα είναι ικανοποιημένη 100% από την εξωτερική της εμφάνιση και ποια δεν έχει περάσει την δική της φρίκη; Θεωρείτε πως είστε άσχημη και γι’ αυτό τον λόγο δεν μπορείτε να είστε ευτυχισμένη. Άρα κατά την άποψη σας οι άσχημοι είναι δυστυχισμένοι και οι όμορφοι ευτυχισμένοι! Ποιος ορίζει όμως το άσχημο και το όμορφο; Οι θεωρίες μερικές φορές δείχνουν να μην αγγίζουν την πραγματικότητα και ιδιαίτερα όταν δεν μπορούμε να τις κατανοήσουμε. Αν, λοιπόν, όλα τα παραπάνω σας φαίνονται απλά θεωρίες ρίξτε παρακάτω μια ματιά και θα διαπιστώσετε κάποιες φορές μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα μας!

Πιστεύω πως είμαι άσχημη – Γιατί;

Το «γιατί» είναι μία πολύ καλή ερώτηση που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας. Γιατί πιστεύω πως είμαι άσχημη; Επειδή τα πρότυπα που κάποιοι δημιούργησαν δεν έχουν καμία σχέση με εμένα. Επειδή δεν αρέσω στους άντρες. Επειδή οι φίλες μου με κάνουν και νιώθω άσχημα. Επειδή ερωτεύτηκα πολύ κάποιον και δεν με ήθελε. Πάρα πολλά «επειδή» μπορούν να ξεπεταχτούν εκείνη την στιγμή στο μυαλό μας. Στην πραγματικότητα, όμως, αισθανόμαστε άσχημες επειδή δεν βρήκαμε τον τρόπο να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και αυτό ακριβώς περνάμε στους γύρω μας. Αυτό θέλουμε ασυναίσθητα να προσέξουν σε εμάς. Έχετε σκεφτεί ποτέ πως καταδικάσατε την εμφάνισή σας χρεώνοντας ατέλειες που κανένας δεν είχε προσέξει μέχρι που μόνη σας θελήσατε με κάθε τρόπο να αναδείξετε; Ίσως σας ακούγεται περίεργο αλλά δεν είναι. Για παράδειγμα, μία γυναίκα μπορεί να διαμαρτύρεται συχνά γιατί θεωρεί πως τα πόδια της θα έπρεπε να είναι πιο ίσια, αλλά τελικά συνειδητοποιεί πως κανένας δεν το είχε προσέξει μέχρι που η ίδια φρόντισε να τραβήξει την προσοχή.

Με λίγα λόγια και για να καταλάβουμε το παράδειγμα, είναι τελείως ανούσιο να εστιάζουμε σε κάθε κομμάτι του σώματός μας, σε κάθε τρίχα των μαλλιών μας και γενικά να χάνουμε το μέτρο. Η ομορφιά περιλαμβάνει το σύνολο μιας γυναίκας. Τον συνδυασμό της εξωτερικής εμφάνισης και του εσωτερικού κόσμου. Αν δώσομε λίγη περισσότερη σημασία σε κάποιες προτάσεις παραπάνω, θα διαπιστώσουμε πως σε κάποιες περιπτώσεις η άποψη μας για εμάς τις ίδιες έχει δημιουργηθεί από άλλους και όχι ότι εμείς εξ’ αρχής πιστεύαμε κάτι τέτοιο. Δεν είχαμε όμως άμυνες για να το αντιμετωπίσουμε και οδηγηθήκαμε εύκολα σε λάθος μονοπάτια. Μήπως τελικά αυτή η άποψή σας δεν έχει να κάνει με το είδωλό σας στον καθρέφτη αλλά με αυτά που έχετε κρυμμένα μέσα σας; Μπορούμε να πούμε πως τα μάτια δεν βλέπουν πάντα καθαρά, αφού επηρεάζονται έντονα από τα συναισθήματά μας.

Πιστεύω πως είμαι άσχημη – Πώς να το αλλάξω;

Οι γυναίκες μερικές φορές στην προσπάθειά μας να δούμε στον καθρέφτη μας αυτό που πραγματικά θα θεωρούσαμε αποδεκτό, δυστυχώς οδηγούμαστε σε ακρότητες και μάλιστα τις περισσότερες φορές χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα. Θέλουμε να αποκτήσουμε τα χαρακτηριστικά που θεωρούμε τέλεια, το σώμα που θεωρούμε αψεγάδιαστο και κάπου εκεί χανόμαστε αφού ουσιαστικά δεν ξέρουμε που τελειώνει όλο αυτό. Έχουμε δει γυναίκες που ήθελαν να αδυνατίσουν και έφτασαν στα άκρα, γυναίκες που ήθελαν ένα γυμνασμένο κορμί τόσο που τελικά τους έγινε εμμονή, γυναίκες που αποφάσισαν να επέμβουν με κάθε τρόπο στην εμφάνισή τους. Άραγε έφτασαν ποτέ στο σημείο που ένιωσαν όμορφες και ευτυχισμένες;

Πιστεύω πως είμαι άσχημη και όλο αυτό θέλω να το αλλάξω! Το πρώτο πράγμα στο οποίο πρέπει να δώσετε σημασία είναι η ψυχολογία σας. Κλείστε τα μάτια σας και αισθανθείτε όμορφα! Ανοίξτε τα, κοιταχτείτε στον καθρέφτη χωρίς να ψάχνετε να βρείτε τα αρνητικά σας στοιχεία, έτσι κι αλλιώς, τα ψεγάδια μας κάνουν μοναδικές και περιποιηθείτε την εμφάνισή σας. Βρήκατε κάτι δύσκολο σε όλο αυτό; Αφήστε στην άκρη τυχόν αρνητικά σχόλια που μπορεί να πιστεύετε πως σας έχουν σημαδέψει. Όλες μας έχουμε κάτι ξεχωριστό που τονίζει την μοναδικότητά μας! Ο αέρας που αποπνέετε είναι αυτός που θα «υποχρεώσει» και τους άλλους να προσέξουν την δική σας ομορφιά. Ξεχάστε τα πρότυπα και τα καλούπια καθώς επίσης και τις υπερβολές. Είναι πολύ πιο απλό από όσο το φαντάζεστε! Αυτό που πρέπει να μάθουμε οι γυναίκες είναι πως δεν χρειάζεται να μιμούμαστε, αναδεικνύουμε τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά μας, φροντίζουμε η εμφάνισή μας να κολακεύει το δικό μας σωματότυπο και σεβόμαστε την προσωπικότητά μας!

Πιστεύω πως είμαι άσχημη

Επέτρεψε στον εαυτό σου να αναδειχθεί χωρίς να τον υποχρεώνεις να δεχτεί ταμπέλες χωρίς κανένα νόημα. Το «αισθάνομαι καλά» και το «δεν αισθάνομαι καλά» είναι αυτό στο οποίο πρέπει να δώσουμε σημασία ώστε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Όταν αισθανόμαστε μέσα μας όμορφες αυτό εκπέμπουμε χωρίς να το καταλάβουμε. Όταν, όμως, αισθανόμαστε άσχημα, μίζερα τότε αυτό μας περιβάλλει και μας πνίγει. Σκεφτήκατε ποτέ πως γίνεται μία γυναίκα η οποία δεν έχει την τέλεια μύτη ή τα απίστευτα πόδια τελικά να φτάσει να θεωρείται από τις πιο σέξυ και όμορφες γυναίκες; Αν κοιτάξετε γύρω σας θα διαπιστώσετε πως υπάρχουν πολλές τέτοια παραδείγματα. Σας φαίνεται μαγικό; Αυτό που έχουν καταφέρει πολλές γυναίκες και μπορείς να κάνεις κι εσύ, είναι να αναδείξουν τόσο την ισχυρή τους προσωπικότητα, την αυτοεκτίμησή τους, τα όμορφα συναισθήματά τους με τέτοιον τρόπο ώστε να δημιουργήσουν ένα σύνολο ασυναγώνιστο. Τα «ψεγάδια» έγιναν αξιαγάπητα και το σύνολο τους τόσο φωτεινό ικανό να θαμπώσει όλα αυτά που εσύ μπορεί να ψάχνεις κάθε μέρα στον καθρέφτη με αποτέλεσμα απλά να χαλάς την διάθεσή σου. Είμαστε αυτό που αισθανόμαστε, έχουμε την δική μας ξεχωριστή προσωπικότητα, ξέρουμε να περιποιούμαστε την εμφάνισή μας και να αναδεικνύουμε την όμορφη πλευρά μας γιατί είμαστε γυναίκες!

No Comments Yet

Comments are closed