Περί αποχωρήσεων και συνεργασιών στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Σε δέκα εβδομάδες έχουμε δημοτικές εκλογές. Η προεκλογική μάχη θα κορυφωθεί μετά το Πάσχα οπότε και αναμένεται να αυξηθεί και το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων για τις εκλογές (μην νομίζετε πως πλην υποψηφίων, κομμάτων, επιτελείων, δημοσιογράφων κλπ ασχολούνται ήδη πολλοί με τις εκλογές) και εκεί οι υποψήφιοι θα παρουσιάσουν τα δυνατά τους πολιτικά χαρτιά, θα βγάλουν προτάσεις, ίσως αποκαλύψεις κλπ.

Μέχρι να φθάσουμε όμως στην τελική ευθεία έχουμε τη μάχη του παρασκηνίου. Μόνο τα τελευταία δύο 24ωρα έχω δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα και έχω ακούσει άλλες τόσες συζητήσεις για διεργασίες που γίνονται στο πεδίο των υποψηφιοτήτων στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Όχι αυτή τη φορά για ανακοίνωση νέων υποψηφιοτήτων, έχουμε άλλωστε το πανελλαδικό ρεκόρ σε αριθμό υποψηφίων. Αλλά για πιθανές αποχωρήσεις ή συνεργασίες υποψηφίων δημάρχων.

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι σημαντικές για τις τελικές αποφάσεις υποψηφίων καθώς θα τρέξουν κρίσιμες δημοσκοπήσεις από πολλά επιτελεία που θα αποτελέσουν και κριτήριο για τις αποφάσεις τους. Και αν οι επόμενες 2-3 εβδομάδες θα είναι περίοδος αποφάσεων, οι αμέσως επόμενες, ως και την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας, θα είναι περίοδος γάμων και αρραβώνων.

Πληροφορίες” για αποχωρήσεις συγκεκριμένων υποψηφίων ή για δήθεν συμφωνίες από τώρα για αλληλοστηρίξεις στο δεύτερο γύρο, δεν τις λαμβάνω καν υπόψιν. Θέλω η πολιτική να γίνεται σε στέρεο έδαφος και όχι να πατάει στη λάσπη.

Από εκεί και πέρα αν και όντως έχουν αρχίσει διεργασίες στο παρασκήνιο για συγκλίσεις και συνεργασίες μεταξύ συνδυασμών ο νόμος της απλής αναλογικής πιστεύω δεν θα τις ευνοήσει.

Διότι η ανάγκη συνεργασιών για τη συγκρότηση διοίκησης και η έλλειψη αυτοδυναμίας δίνει περισσότερη πολιτική ισχύ μετά παρά πριν τις εκλογές.

Ποιο σίγουρος θα ήμουν για πιθανές μεταγραφές. Ξέρω πως ήδη βολιδοσκοπούνται υποψήφιοι (με το επιχείρημα ότι οι επικεφαλής τους τελικά δεν τραβάνε ή δεν πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι άλλοι αναπτύσσουν ήδη καλύτερη δυναμική και πιο καθαρή πορεία) οι οποίοι το σκέφτονται σοβαρά να αλλάξουν… φανέλα. Και κάποιες είναι μεταγραφές αεροδρομίου…

No Comments Yet

Comments are closed