«Πέρασαν» από το δημοτικό συμβούλιο, εν μέσω ενστάσεων, τα τραπεζοκαθίσματα στην Νέα Παραλία

Με 25 «ναι» δόθηκε, χθες αργά το βράδυ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης το «πράσινο» φως για την εκμίσθωση των περιπτέρων και του πρώην Maison Crystal στη Νέα Παραλία αλλά και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Παρά τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης για τη διάθεση του δημόσιου χώρου, ο κανονισμός διάθεσης κοινοχρήστου χώρου στη Νέα Παραλία και η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον υπαίθριο χώρο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του δήμου θα εκμισθώσει τα έξι από τα οκτώ γυάλινα περίπτερα της παραλίας και θα αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα στα τρία από αυτά. Τραπεζοκαθίσματα θα επιτραπούν στα περίπτερα του Μεσογειακού Κήπου, του Κήπου των Ρόδων και του Κήπου του Νερού, ενώ δεν θα τοποθετηθούν σε αυτά του Κήπου του Απογευματινού Ήλιου, του Κήπου της Άμμου, του κήπου των Εποχών και του Κήπου των Γλυπτών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή επανέφερε την πρότασή της για εκμίσθωση των περιπτέρων , η οποία είχε ψηφιστεί το περασμένο καλοκαίρι όμως είχε ακυρωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης καθώς για την απόφαση δεν υπήρξε αυξημένη πλειοψηφία (50%+1).

Στην ομιλία του ο Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι ο δήμος χάνει έσοδα ενώ παραδέχθηκε ότι για το θέμα έχουν γίνει λάθη στη διαχείρισή του. Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Παππάς τόνισε ότι τα περίπτερα θα δώσουν ζωή στην Νέα Παραλία.

Την έντονη αντίδρασή του εξέφρασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης ο οποίος είπε να μη διατεθεί ούτε ένα τραπεζοκάθισμα. «Πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς τραπεζοκαθίσματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την αντίθεσή της εξέφρασε και η Ρία Καλφακάκου τονίζοντας ότι «όπου έχουν δοθεί άδειες για τραπεζοκαθίσματα, υπάρχουν πολλές παρανομίες». Από την πλευρά του ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, εκτίμησε ότι «οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν θα μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους».

Την αντίθεσή τους εξέφρασαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης Παναγιώτης Αβραμόπουλος και Ανδρέας Κουράκης, τονίζοντας μάλιστα ότι η απόφαση δεν θα περάσει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης γιατί είναι κανονιστική απόφαση.

Όσον αφορά στο πρώην Maison Crystal η δημοτική αρχή θα προχωρήσει στην εκμίσθωση του χώρου με πλειοδοτικό διαγωνισμό, προκειμένου να λειτουργήσει ξανά.

No Comments Yet

Comments are closed