Πενθήμερη εκδήλωση με θέμα «Σπουδές στο Α.Π.Θ.» για μαθητές λυκείου

Πενταήμερη εκδήλωση με θέμα: «Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης», στις 12, 13, 14, 15 και 16 Φεβρουαρίου 2018, στην Κεντρική Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., διοργανώνουν το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών & Σταδιοδρομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, υπό την αιγίδα των Πρυτανικών Αρχών και σε συνεργασία με τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση απευθύνεται κατά προτεραιότητα στις μαθήτριες και στους μαθητές της Γ’ Λυκείου των Γενικών Λυκείων του Νομού και δευτερευόντως στις μαθήτριες και στους μαθητές της Β΄Λυκείου, με σκοπό την έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση τους, σε σχέση με τις προοπτικές σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης και περαιτέρω απασχόλησης.

Στην εκδήλωση Θα συμμετέχουν εκπρόσωποι (μέλη Δ.Ε.Π.) απ? όλα τα Τμήματα και τις μονοτμηματικές Σχολές του Α.Π.Θ. οι οποίοι θα παρουσιάσουν στους μαθητές το πρόγραμμα σπουδών του κάθε Τμήματος / Σχολής, τις προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης των πτυχιούχων τους και τις συνθήκες απασχόλησής τους στην αγορά εργασίας.

Θα συμμετέχουν επίσης φοιτητές και απόφοιτοι των Τμημάτων του Α.Π.Θ., οι οποίοι θα καταθέσουν την προσωπική τους εμπειρία από την φοίτηση τους και την σταδιοδρομία τους έως σήμερα.

Κατά την έναρξη κάθε ενότητας θα πραγματοποιείται παρουσίαση των ΚΕΣΥΠ από τους εκπροσώπους του και εισήγηση με θέμα ?Συμβουλές επιτυχούς διαχείρισης σταδιοδρομίας? από το Γραφείο Διασύνδεσης του Α.Π.Θ.

Παράλληλα θα παρευρίσκονται ομάδες φοιτητών του Α.Π.Θ. με δράσεις επιστημονικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, αλλά και προγραμμάτων Πρακτικής Άσκησης, προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές για το έργο τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

No Comments Yet

Comments are closed