Πέννες με σάλτσα βότκας

Μια από τις κλασικές ιταλικές συνταγές που σερβίρεται, φυσικά, σε όλο τον πλανήτη.

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 φλυτζάνι βότκα
  • 1/2 κουταλιά ρίγανη
  • 5 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Αφθονη παρμεζάνα, για τρίψιμο

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ τηγάνι βάλτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, ροδίστε το κρεμμύδι εκεί μέσα, προσθέστε το σκόρδο, ανακατέψτε για 2 λεπτά
  • Ρίξτε τη βότκα -Αφήστε να βράσει για 3 λεπτά, να δώσει αρώματα
  • Ρίξτε την σάλτσα ντομάτας και την ρίγανη και ανακατέψτε
  • Αφήστε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά
  • Ρίξτε ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος (καλύτερα να είναι παχιά η κρέμα), ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά
  • Προσθέστε μια πρέζα μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και αφήστε να σιγοβράσει
  • Βράστε τα μακαρόνια όσο λέει το πακέτο
  • Πριν τα σουρώσετε, ρίξτε ένα ποτήρι από τα υγρά τους στην σάλτσα
  • Σουρώστε τα μακαρόνια, βάλτε τα μέσα στην σάλτσα, όχι όλα μαζί για να δείτε αν σας φτάνει η σάλτσα
  • Ρίξτε από πάνω παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη, μπόλικη

 

No Comments Yet

Comments are closed