Πέννες με κοτόπουλο, μπρόκολο, σκόρδο

Κλασική ιταλική συνταγή για να δειπνήσετε με κάτι πολύ ραφινάτο και νόστιμο.

Κοτόπουλο, μπρόκολο, σκόρδο και μια απλή χειροποίητη σάλτσα δίνουν ένα τέλειο, κρεμώδες, ιταλικό πιάτο που όλοι αγαπούν.
Χάρη σε αυτή τη σάλτσα, τα μακαρόνια αυτού του τύπου ονομάζονται «Alfredo».

Υλικά

  • 10 μπουκετάκια μπρόκολο
  • Μακαρόνια πέννες, όσα σας χρειάζονται
  • 1 κουτάλι σούπας βούτυρο
  • 1 κουτάλι σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλο, σε κύβους
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτάκι παχιά κρέμα γάλακτος
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 1 φλυτζάνι τυρί τριμμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράστε το μπρόκολο σε ζεστό νερό για 5 λεπτά και στραγγίστε καλά -Να μη λυώσει
  • Βράστε τις πέννες al dente, σουρώστε
  • Σε τηγάνι βάλτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και ροδίστε καλά το κοτόπουλο
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, ρίξτε και το σκόρδο, να μη μαυρίσει
  • Προσθέστε το βρασμένο μπρόκολο, ανακατέψτε απαλά, βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά
  • Σε μια κατσαρόλα φτιάξτε την κρέμα: Βάλτε την κρέμα γάλακτος να βράσει
  • Προσθέστε το τριμμένο τυρί, ανακατέψτε ώσπου να γίνει κρεμώδης σάλτσα
  • Χαμηλώστε τη φωτιά, ρίξτε το γάλα σιγά σιγά, ανακατέψτε απλά
  • Ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα τις πέννες, ανακατέψτε απαλά, ρίξτε το μπρόκολο και το κοτόπουλο
  • Δοκιμάστε, προσθέστε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται
  • Σερβίρετε πολύ ζεστό το πιάτο, μπορεί άνετα να ξαναζεσταθεί

 

No Comments Yet

Comments are closed