Πασαλάκια ή «βούρδουλας»

Σε αυτή την πόλη πρέπει να σταματήσουμε να παίζουμε την κολοκυθιά με κάθε τι που αποφασίζει μια διοίκηση ή ένας φορέας.

Αυτή τη φορά, το θέμα των ημερών είναι η αφαίρεση των πασάλων από την οδό Ερμού, μετά από απόφαση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Θυμίζω πως και η τοποθέτηση τους, είχε εξελιχθεί σε μείζον θέμα για την πόλη.
Η πλευρά που είχε και έχει σταθερή θέση,  είναι αυτή, των επαγγελματιών που διαχρονικά διαφωνούσαν με την ύπαρξη των πασάλων στην Ερμού.
Η αφαίρεση τους, μπορεί να τους ικανοποιεί, όμως οι ίδιοι θα πρέπει να δείξουν την απαιτούμενη πειθαρχία με τις θέσεις στάθμευσης επί της Ερμού και να μην παρκάρουν στις θέσεις φορτοεκφόρτωσης τα δικά τους επαγγελματικά αυτοκίνητα. Μονά-ζυγά δικά μας, δεν γίνεται αν θέλουμε όλοι μια λειτουργική πόλη.
Το θετικό με το εν λόγω θέμα, είναι πως οι υπόλοιπες παρατάξεις του δήμου Θεσσαλονίκης αφυπνίστηκαν και διαβάσαμε τις ανακοινώσεις τους. Άλλοι υπέρ, άλλοι κατά, μα μια ολοκληρωμένη πρόταση αναζητώ.
Η ευθύνη μιας διοίκησης είναι να εξετάζει τις συνθήκες και να λαμβάνει αποφάσεις. Η συγκυρία της εποχής επιτάσσει δραστικά μέτρα, με επίκεντρο τον άνθρωπο και την εργασία.
Το ζητούμενο είναι οι απώλειες να μετριαστούν και να μην μείνουμε με τους πασσάλους… στην Ερμού.
Αυτό που είναι καλό να γίνει αντιληπτό πως η ομαλή διέλευση των οχημάτων από την Ερμού μπορεί να διεξάγεται χωρίς προβλήματα, αν όλοι μας συμπεριφερθούμε πειθαρχημένα. Τόσο απλά.
Όλοι θέλουν μια πόλη ανοιχτή, εξωστρεφή.
Πως αποδεικνύεται αυτό, οταν για κάθε ζήτησε η εσωστρέφεια περισσεύει;
No Comments Yet

Comments are closed