Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Παναγία Σουμελά

Στην Ιερά Μονή «Παναγίας Σουμελά» φτάνει σε λίγη ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις επ’ ευκαιρία της επετείου Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στις 10 π.μ. είναι προγραμματισμένη η άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος(Καστανιές Ημαθίας).

Θα ακολουθήσει Απόδοση Τιμών. Τον Προκόπη Παυλόπουλο υποδέχεται ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιδρύματος «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» και οι Τοπικές Αρχές. Θα ακολουθήσει Θεία Λειτουργία στην οποία θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ομιλία του Μητροπολίτη και θα τελεστεί μνημόσυνο στη μνήμη των 353.000 θυμάτων, με τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύναι χαιρετισμό ενώ θα επιδοθούν τιμητικές διακρίσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε αριστούχο μαθητή και μαθήτρια του Λυκείου Μακροχωρίου στη μνήμη των μαθητών του Μακροχωρίου που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών.

Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί η Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη. Απόδοση Τιμών.

Στις 11:55 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα φτάσει στο Αρχονταρίκι του Ιερού Προσκυνήματος στο Μελισσανίδειο Μέλαθρον.

Ακολουθούν:

12:30: Χορευτικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις Ποντιακών Σωματείων.

13:30: Μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο χώρο Κειμηλιοφυλακίου του Ιερού Προσκυνήματος – γεύμα παρατιθέμενο από την Διοικούσα Επιτροπή του Πανελληνίου Ιδρύματος ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ, προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας.

15:00: Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Αθήνα.

 

No Comments Yet

Comments are closed