Παρουσία Θεοδωρικάκου-Καράογλου οι εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Θράκης – Έπαρση της μεγαλύτερης ελληνικής σημαίας

Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Τακη Θεοδωρικάκου και του υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου, πραγματοποιούνται σήμερα οι εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης και της Θράκης.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, στις οποίες δεν θα υπάρχει παρουσία κοινού λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, ο υπουργός Εσωτερικών και ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη στο Νομαρχείο Έβρου με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστο Μέτιο, τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες Έβρου και Ροδόπης, τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες Υγείας, Οικονομικών και Τουρισμού, καθώς και τους δημάρχους των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου και Ροδόπης.

«Η ιστορική ευθύνη μας καλεί να χαλυβδώσουμε το σήμερα και το αύριο της Θράκης» δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, στο μήνυμά του για τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την απελευθέρωση της Θράκης.
Στο μήνυμά του ο κ. Καράογλου τόνισε:
«Χρόνια πολλά Θράκη!
Συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την ημέρα που ο ελπιδοφόρος αέρας της ελευθερίας φύσηξε στη Θράκη.
Η ιστορική ευθύνη μας καλεί να χαλυβδώσουμε το σήμερα και το αύριο της Περιφερειακής Ενότητας της πατρίδας μας που αποτελεί το πρώτο φυλάκιο της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Η Θράκη δεν είναι μόνο σταυροδρόμι στρατιωτών αλλά διδάσκει ελευθερία, ειρήνη, παιδεία, ιστορία και πολιτισμό. Είναι πρότυπο συνύπαρξης θρησκειών και μαζί με τη Μακεδονία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Ελλάδας.
Η νέα εκατονταετία που ανατέλλει στέλνει το ηχηρό μήνυμα ότι οι Θράκες ξέρουν να τιμούν και να υπηρετούν με αυταπάρνηση τα ιερά και τα όσια του Ελληνισμού». 

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία, με επιφάνεια 600 τ.μ., υψώθηκε σήμερα το πρωί της 14ης Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών στο πλαίσιο του εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης.

Η γαλανόλευκη θα κυματίζει στον λιμένα της Αλεξανδρούπολης ενώ για την έπαρση της σημαίας  χρησιμοποιήθηκε ειδικός γερανός.

Η τεράστια σε μέγεθος γαλανόλευκη, διαστάσεων 17,46 Χ 27,52 μέτρα, είχε παραχωρηθεί από τον δήμο Διδυμοτείχου στην Λέσχη Αλεξανδρουπολιτών και έχει καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες ως η μεγαλύτερη σε επιφάνεια σημαία κράτους.

Οι πολίτες παρακολούθησαν την έπαρση της σημαίας η οποία πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωΐ παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Τάκη θεοδωρικάκου και του υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρου Καράογλου  παρουσία των επισήμων και πλήθους κόσμου, τηρώντας φυσικά τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. 

 

Όσον αφορά το χρονικό διάστημα που θα κυματίζει η γαλανόλευκη στον ιστό θα εξαρτηθεί από τους ανέμους που θα πνέουν στην περιοχή.

 

 

πηγή: ΑΜΠΕ, e-evros.gr

 

No Comments Yet

Comments are closed