Παράταση της πληρωμής των εισφορών στον ΕΦΚΑ ζητάει ο ΕΣΘ

Παράταση της προθεσμίας πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ ζητά με επιστολή που απέστειλε στην υπουργό Εργασίας, Έφη Αχσιόγλου και τον αρμόδιο υφυπουργό, Τάσο Πετρόπουλο, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Συγκεκριμένα, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ζητά παράταση της προθεσμίας «μέχρι να εκκαθαριστούν όλες οι εκκρεμότητες, δεδομένου ότι κινδυνεύουν να χαθούν πολλές ρυθμίσεις των 100 δόσεων».

«Παρά την παράταση της προθεσμίας πληρωμής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ, που ζήτησε ο ΕΣΘ και δόθηκε ως τις 17 Μαρτίου 2017, «τα προβλήματα των εμπόρων δεν λύθηκαν, διότι πολλές εισφορές δεν εκκαθαρίστηκαν, όπως για παράδειγμα εκείνες όσων εμπλέκονται με δύο ασφαλιστικά Ταμεία», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Η πρόταση του ΕΣΘ προς την ηγεσία του υπουργείο Εργασίας, είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όσους δεν γνωρίζουν τι πρέπει να πληρώσουν, προκειμένου να μην χάσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων, να πληρώσουν την κατώτερη δόση εισφορών και να τακτοποιηθεί το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό, με την εκκαθάριση του έτους 2016», καταλήγει.

No Comments Yet

Comments are closed