Παρασκήνια και παραπολιτικά (η βόλτα και το γεύμα του Μητσοτάκη που δεν έγιναν)

Γράφει ο «Γέρων»

Στρώθηκαν τα τραπέζια στο Kitchen Bar στην Α’ Προβλήτα για το γεύμα του πρωθυπουργού το μεσημέρι, ο ίδιος ωστόσο επέλεξε να πάει στο ξενοδοχείο του για μια σύντομη ανάπαυλα.

Στο εστιατόριο ήταν να συναντηθεί και με εκπροσώπους του χώρου της εστίασης οι οποίοι τελικά ανέβηκαν στο Πανόραμα για να συναντήσουν τον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέλυσε στα «Αστέρια», ένα από τα λίγα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης που λόγω κορωνοϊού είναι ανοικτά.

Εκτός από το γεύμα ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ακολούθησε από το πρόγραμμά του και την βόλτα που ήθελε να κάνει στο κέντρο της πόλης. Εδώ ο λόγος ήταν η βροχή που ήδη είχε αρχίσει να πέφτει στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός προγράμματος ήταν η προσφώνηση του πρωθυπουργού από τον ΥΜΑΘ Θόδωρο Καράογλου πριν κάνει τις ανακοινώσεις για τα θέματα της Θεσσαλονίκης στο ισόγειο του Διοικητηρίου.

Στο γραφείο του ΥΜΑΘ τον Κυριάκο Μητσοτάκη περίμεναν οι βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Σταύρου Καλαφάτη. Μετά, μαζί και με τον πρόεδρο της ΝΔ Θεσσαλονίκης Τάσο Σπηλιόπουλο, είχαν μια σύντομη συζήτηση στο σαλονάκι του γραφείο του ΥΜΑΘ.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός πήγε στην αίθουσα συσκέψεων μαζί με το στενό του συνεργάτη, τον υφυπουργό Άκη Σκέρτσο. Εκεί διαδοχικά μπήκαν ως εκπρόσωποι φορέων για τις συσκέψεις οι Γιώργος Σκόδρας και Γιάννης Ρεντζεπέρης για τον ΟΑΣΘ, Κυριάκος Λουφάκης και Νίκος Ευθυμιάδης για το Τεχνολογικό Πάρκο, Τάσος Τζήκας και Κυριάκος Ποζρικίδης για την ανάπλαση της ΔΕΘ και ο Δημήτρης Δεμουρντζίδης για την ανάπλαση του Παύλου Μελά. Διαρκώς παρόντες στις συσκέψεις ήταν εκτός από τον Θόδωρο Καράογλου, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και η προϊσταμένη του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης Μαρία Αντωνίου. Στην πρώτη σύσκεψη που αφορούσε τις υποδομές και τις συγκοινωνίες συμμετείχαν και ο υπουργός Υποδομών-Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος.

No Comments Yet

Comments are closed