Παραπολιτικά και παρασκήνια (περί του μίνι ανασχηματισμού…)

Γράφει ο «Γέρων»

Έντονο ήταν το παρασκήνιο πριν την επιλογή του διαδόχου της Κατερίνας Νοτοπούλου στο Υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Είχαν ακουστεί πολλά ονόματα τις τελευταίες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου και ως “φαβορί” εμφανίζονταν ο βουλευτής Κοζάνης Δημήτρης Δημητριάδης. Στο τραπέζι είχαν πέσει και άλλα ονόματα όπως των Μάρκου Μπόλαρη, Γιάννη Αμανατίδη αλλά και Τριαντάφυλλου Μηταφίδη.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε όμως ένα στέλεχος απο τη νέα γενιά και άνθρωπο που εδώ και χρόνια βρίσκεται κοντά του και θεωρείται της απολύτου εμπιστοσύνης του. Ακούω πως η Ελευθερία Χατζηγεωργίου θα είναι ξανά υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης όταν γίνουν οι εθνικές εκλογές και η υπουργοποίησή της σίγουρα θα της δώσει πολιτικούς πόντους.

Έχω παρασκήνιο και για τον Άγγελο Τόλκα. Το “φλέρτ” με το ΣΥΡΙΖΑ άρχισε όταν το ΚΙΝΑΛ τον άδειασε στο θέμα της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Θυμίζω πως ενώ είχε το “πράσινο φως” της Φώφης Γεννηματά, οι τοπικές κομματικές οργανώσεις επέλεξαν μετά απο διαδικασίες τον Χρήστο Παπαστεργίου ως υποψήφιο.

Οι πηγές μου μου έλεγαν πως ο δημοτικός σύμβουλος Ανέστης Τελίδης έδωσε τα χέρια με τον Σπύρο Βούγια και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του με την ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη.

«Μπορεί να είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που είμαστε στελέχη της «Πρωτοβουλίας» όμως αυτό που πάμε να κάνουμε δεν είναι συνέχεια της «Πρωτοβουλίας». Είναι μια νέα προσπάθεια, θα δώσουμε το δικό μας, καθαρό στίγμα, όμως έχουμε δεσμευτεί στον δήμαρχο ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης έως τις 31 Αυγούστου θα έχει διοίκηση», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ “Πρακτορείο” ο Λάζαρος Ζαχαριάδης, εντεταλμένος σύμβουλος Καθαριότητας και πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ ο οποίος θα είναι υποψήφιος με την “Θεσσαλονίκη Πρώτη”.

No Comments Yet

Comments are closed