Παραπολιτικά και παρασκήνια (η δυσαρέσκεια Σπηλιόπουλου και μια νέα παράταξη για το Δήμο Θεσσαλονίκης)

Γράφει ο «Γέρων»

Μαθαίνω πως στη νέα… τρόικα της «ΠΟΛΗχρωμης  Θεσσαλονίκης» των Βούγια, Κουράκη, Νυφούδη άρχισαν οι γκρίνιες και δεν είναι όλα ρόδινα μεταξύ των τριών…

Μαθαίνω επίσης πως υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αλλάζει την επικοινωνιακή του ομάδα θεωρώντας πως η πορεία του είναι χαμηλότερη των προσδοκιών του αλλά και της δουλειάς που κάνει.

Το πρωί του Σαββάτου συνεδριάζει ο τομέας Μακεδονίας-Θράκης της ΝΔ υπό τον βουλευτή και τομεάρχη Κώστα Γκιουλέκα. Ατζέντα, τι άλλο, παρά η προεκλογική ετοιμότητα.

Το πρωί της Κυριακής στις 11:30 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει ο συνδυασμός του Χρήστου Παπαστεργίου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την προγραμματική του διακήρυξη και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.

Δεν έκρυβε ο Τάσος Σπηλιόπουλος τον εκνευρισμό του για τις  πολλές απουσίες από τη Συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης το πρωί του Σαββάτου. Να ήταν μόνο το τριήμερο οι αιτίες των απουσιών ή τίποτα άλλο; Στη συνεδρίαση συζητήθηκε πάντως το μείζον για τη ΝΔ θέμα των εκλογικών αντιπροσώπων, για τους οποίους σήμερα γίνονται σεμινάρια στα κεντρική της ΝΔ Θεσσαλονίκης.

Μια νέα δημοτική κίνηση για το Δήμο Θεσσαλονίκης έκανε από χθες την εμφάνισή της, αρχικά μέσω των social media. Πρόκειται για την Π.Α.Ρ.Ε.Α. που εξηγείται σε «Πολιτικό Ανανεωτικό Ρεύμα Ευθύνης και Αξιοκρατίας». Υπογραφές και πρόσωπα που την απαρτίζουν δεν παρουσιάζονται αλλά οι πληροφορίες λένε πως επικεφαλής ως υποψήφιος Δήμαρχος θα είναι ο Κωνσταντίνος Αναγνωσταράς, γνωστός απο την πορεία του στη ΔΑΠ Θεσσαλονίκης και ως πρόεδρος του συλλόγου φοιτητων ΤΕΦΑΑ. Στην ανακοίνωση για την ίδρυση της κίνησης, αναφέρεται:

«Μετά από ώριμη σκέψη και αξιολόγηση του σημερινού πολιτικού περιβάλλοντος:

Επειδή οι υπάρχουσες υποψηφιότητες για τον δήμο Θεσσαλονίκης εξυπηρετούν προσωπικές και κομματικές επιδιώξεις και όχι το καλό της πόλης,
Επειδή έχουμε βαρεθεί τις «άδειες κουβέντες» και ψεύτικες υποσχέσεις,
Επειδή νοιώθουμε όοτι ο μέχρι σήμερα προεκλογικός αγώνα για την πόλη μας δεν μας εκφράζει, δεν δίνει όραμα και προοπτική για το μέλλον της πόλης μας,

Αποφασίσαμε να δώσουμε τη μάχη για τη Θεσσαλονίκη

Μια ομάδα νέων, ενεργών πολιτών, μακριά από κομματικές και προσωπικές επιδιώξεις και σκοπιμότητες, με μοναδικό γνώμονα την αγάπη μας για τη πόλη, με όρεξη να δουλέψουμε και να προσφέρουμε δημιουργήσαμε την δημοτική παράταξη Π.Α.Ρ.Ε.Α. (Πολιτικό Ανανεωτικό Ρεύμα Ευθύνης και Αξιοκρατίας).
Καλούμε όλους τους νέους, σε ηλικία και ψυχή, συμπολίτες μας να συμπορευτούν μαζί μας σε αυτή τη προσπάθεια.
Να δώσουμε μαζί τη μάχη για τη Θεσσαλονίκη που ονειρευόμαστε και αξίζουμε.
Έλα και εσύ στη Π.Α.Ρ.Ε.Α. μας!
Να αλλάξουμε τη πόλη, την καθημερινότητα και την ζωή μας».

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Comments are closed