Παραπολιτικά και παρασκήνια (το αθηναϊκό κατεστημένο και βουλευτικές στηρίξεις)

Γράφει ο «Γέρων»

Ξεκάθαρη στήριξη στον Δημήτρη Βαρτζόπουλο, για πολλά χρόνια στενό του συνεργάτη, δίνει ο Αντώνης Σαμαράς που θα μιλήσει στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού και υποψήφιου βουλευτή στην Β’ Θεσσαλονίκης. Στην Α’ Θεσσαλονίκης ο πρώην πρωθυπουργός δεν κρύβει την απόλυτη στήριξή του στον Δημήτρη Σταμάτη.

Η παράταξη του Θανάση Δεβλιώτη, προέδρου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, πρώτευσε στις εκλογές για την Οδοντιατρική Ομοσπονδία με ποσοστό 36.5% και απέσπασε 5 στις 15 έδρες. Ενώ όμως τα αποτελέσματα δείχνουν το δρόμο για το πώς πρέπει να συγκροτηθεί το προεδρείο κάποιοι φαίνεται πως δεν θέλουν θεσσαλονικιό πρόεδρο και δημιουργούν προσκόμματα. Ο Δεβλιώτης επιδιώκει την ενότητα του κεντροδεξιού χώρου για το προεδρείο ενώ παρέμβαση, όχι ωστόσο καταλυτική, είχε και η ΝΔ.

Αμέσως μετά την μικρή ανάπαυλα στην Τήνο για το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις ανά την χώρα περιοδείες του ενόψει των ευρωεκλογών. Επόμενος σταθμός για τον πρόεδρο της ΝΔ θα είναι η Καβάλα και η Δράμα.

Σκληρή κόντρα των δύο αντιπροέδρων της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνη Γεωργιάδη δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για το Βόρειο Τμήμα της Β’ Αθηνών.

Ξεχωρίζει στο Δήμο Αθηναίων η καμπάνια του Παύλου Γερουλάνου ο οποίος στοχεύει και βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση της 2ης θέσης.

Απορία το έχω πως ο Αλέξης Τσίπρας που έχει δηλώσει ότι δεν πιστεύει στέκεται την Ανάσταση με τη λαμπάδα στο χέρι στην εκκλησία…

Τη Θεσσαλονίκη και το πολιτικό γραφείο που άνοιξε πριν περίπου ένα χρόνο θα χρησιμοποιεί ως βάση της προεκλογικής της εκστρατείας για τις ευρωεκλογές η Μαρία Σπυράκη.

Γκρινιάζουν όλο και περισσότερο στελέχη της ΝΔ που μπήκαν στο Μητρώο Στελεχών με την προοπτική να μπουν στην μάχη των εθνικών εκλογών. Άλλαξε βλέπετε τακτική η Πειραιώς και δεν ανακοινώνει υποψηφίους. «Πως θα γίνει ανανέωση έτσι αν δεν δίνουν χρόνο να κάνουν και οι νέοι γνωστοί την υποψηφιότητά τους», λένε και μάλλον έχουν δίκαιο.

 

No Comments Yet

Comments are closed