Παραπολιτικά και παρασκήνια (υποψήφιοι και τραγελαφικές καταστάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο)

Γράφει η «Κουίντα» (για όσα συμβαίνουν πίσω της)

Νέα δεν σας έχω αυτή τη φορά. Έχω όμως σχόλια που αν δεν κάνω, θα σκάσω!

Αν κάποιος υποψήφιος έχει κάνει τα περισσότερα χιλιόμετρα στους δρόμους σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα είναι αναμφίβολα ο Πέτρος Λεκάκης. Αντί για εκδηλώσεις επιλέγει επισκέψεις στις γειτονιές της πόλης και απευθείας επαφή με τους πολίτες.

Οργισμένος εμφανίζεται ο Νίκος Ταχιάος με την υπόθεση των 192 συμβασιούχων του Δήμου Θεσσαλονίκης και όσους ψήφισαν υπέρ της άρσης της έφεσης από το Δήμο για τη μονιμοποίησή τους. Για τους υποψηφίους των “Εντάξει” που ψήφισαν κατά της έφεσης και θα είναι υποψήφιοι μαζί τους τι να λέει;

Εντάξει για την νέα ομιλία της Έφης Αχτσιόγλου στη Θεσσαλονίκη δεν γράφω ξανά. Είναι η τέταρτη ή πέμπτη αν δεν κάνω λάθος το τελευταίο δίμηνο επίσκεψη της υπουργού Εργασίας στη Θεσσαλονίκη στην οποία θα είναι υποψήφια βουλευτής στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Απίστευτα πράγματα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θλίψη και απογοήτευση για το επίπεδο του οργάνου και των αιρετών στη συνεδρίαση της Δευτέρας για ους 192 συμβασιούχους. Η διοίκηση έδειξε για άλλη μια φορά διαλυμένη ενώ ο Γιάννης Μπουτάρης είχε ταχθεί υπέρ της άσκησης κανονικά της έφεσης.  Η πλειοψηφία βεβαίως αποφάσισε να αρθεί η έφεση αλλα αφού οι υπηρεσίες καταθέσουν αιτιολογημένη εκθεση πως οι εργαζόμενοι ειναι απαραίτητοι. Μα, γιατί αφού ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να πάρει την αρμοδιότητα για το θέμα απο την Οικονομική Επιτροπή και να την θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχε προβλέψει να ζητήσει τη σχετική έκθεση ώστε να είναι και η εισήγησή του πλήρης; Ώστε να μην υπάρχουν μεσοβέζικες αλλά καθαρές λύσεις.

Η πολιτική σίγουρα δεν είναι αριθμητική αλλά σημειώστε πως οι Κωστής Σωτηράκης και Στάθης Λαφαζανίδης, που ήταν υποψήφιοι δήμαρχο το 2014, και στηρίζουν την υποψηφιότητα του γιατρού Κλεάνθη Μανδαλιανού για το Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου στις προηγούμενες εκλογές είχαν μαζέψει αθροιστικά ποσοστό σχεδόν 50%.

Ένα ερώτημα και ένα κουίζ κυκλοφορούν στο χώρο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκης. Η ερώτηση που κυριαρχεί μεταξύ στελεχών είναι: “εσύ σε ποια εκλογική επιτροπή είσαι;”. Το κουίζ ειναι: “πόσοι σαμαρικοί θα χωρέσουν στο ψηφοδέλτιο”;

No Comments Yet

Comments are closed