Παραπολιτικά και παρασκήνια (‘βράζει’ η βάση της ΝΔ)

Γράφει ο «Γέρων»

«Βράζει» το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας από την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διορίσει γενικό γραμματέα Αθλητισμού τον αντιπρόεδρο του «Ποταμιού» Γιώργο Μαυρωτά. Το τί ακούγεται δεν περιγράφεται: «ψήφισε τη «Συμφωνία των Πρεσπών», δεν τον θέλουμε», «δεν είχε η ΝΔ άξια στελέχη και παίρνει από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ», είναι από τις πιο χαρακτηριστικές εκφράσεις.

Ο πρόεδρος της ΝΔ βέβαια δεν κάνει τυχαία τις κινήσεις του. Δεδομένης και της διεύρυνσης που θα επιχειρήσει ο Αλέξης Τσίπρας, η επόμενη πολιτική μάχη θα κριθεί στο ποιος θα επικυριαρχήσει στο κέντρο. Και οι κινήσεις αυτές στοχεύουν προς εκείνη την κατεύθυνση.

«Ουρές» σχηματίζονται έξω από το γραφείο του προέδρου της ΝΔ Θεσσαλονίκης Τάσου Σπηλιόπουλου από κομματικά στελέχη που εκφράζουν την επιθυμία τους για κάποια θέση στον κρατικό μηχανισμό. Ο πολύπειρος πολιτικός θέλει η αξιοποίηση των στελεχών να γίνει κεντρικά και συντεταγμένα και να ακουστεί και η φωνή του κόμματος. Δεν είμαι πολύ σίγουρος πως η διαδικασία αυτή θα είναι αποτελεσματική. Άλλωστε ουκ ολίγοι φρόντισαν και βρέθηκαν ήδη στην Αθήνα για επαφές με υπουργούς και το Μαξίμου με στόχο μια από τις θέσεις φορέων, οργανισμών και διοικητικών συμβουλίων.

Στο πλαίσιο αυτό ακούω και πολλά ονόματα υποψηφίων βουλευτών που δεν κατάφεραν να εκλεγούν. Κάτι μου λέει πως η αρχική πρόθεση να μην αξιοποιηθούν στη στελέχωση των κυβερνητικών θέσεων πολιτευτές, δεν θα εφαρμοστεί…

Οι κορυφαίες θέσεις πάντως, αυτές των γενικών γραμματέων ήδη πληρώθηκαν. Αξιοσημείωτο είναι πως ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης είναι γέννημα-θρέμμα θεσσαλονικιός κάτι που δείχνει και το ενδιαφέρον του υπουργού Κώστα Καραμανλή για την προώθηση των έργων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Επί του παρόντος, όπως μαθαίνω, στο Υπουργείο Υποδομών-Μεταφορών αναμένουν την παραίτηση του Στέλιου Παππά από την προεδρία του ΟΑΣΘ η οποία ωστόσο δεν… έρχεται…

No Comments Yet

Comments are closed