Παραπολιτικά και παρασκήνια (το παρασκήνιο για την παραίτηση Ταχιάου)

Γράφει ο «Γέρων»

Θέμα ημερών θεωρείται, σύμφωνα με πληροφορίες του MyPortal.gr, η υποβολή παραίτησης από τη θέση του δημοτικού συμβούλου του Νίκου Ταχιάου, υποψηφίου δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», ο οποίος φέρεται να έχει λάβει την οριστική απόφαση.

Η επίσημη αιτιολογία (θα) είναι τα καθήκοντά του ως προέδρου της «Αττικό Μετρό ΑΕ» που τον κρατούν στην Αθήνα και τακτικά μακριά από τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων.

Ενδιαφέρον έχει το παρασκήνιο των εξελίξεων. Πληροφορίες θέλουν κορυφαία στελέχη του Μαξίμου να άσκησαν πιέσεις προς τον Ταχιάο για παραίτηση μετά και την καταψήφιση από την παράταξή του της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Θεσσαλονίκης και ΟΑΣΘ για τα 50 αστικά λεωφορεία.

Θυμίζω πως χαιρετήθηκε ένθερμα από το Υπουργείο Υποδομών και τυχαία δεν ήταν η παρουσία του Κώστα Καραμανλή στην υπογραφή της σύμβασης.

Οι πιέσεις προς τον Ταχιάο βεβαίως αποτελούν άλλη μια ένδειξη της άριστης σχέσης μεταξύ κυβέρνησης και δημάρχου και της θέλησης του Μαξίμου να είναι κοντά με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Ανάλογες πιέσεις είχαν ασκηθεί στον Ταχιάο από υψηλά στελέχη του Μαξίμου και προ μηνών, λίγο μετά την ανάληψη της προεδρία της Αττικό Μετρό αλλά τότε δεν είχε παραιτηθεί.

Ένα θέμα είναι τι θα γίνει με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» η οποία βεβαίως έχει αποψιλωθεί με την αποχώρηση έξι εκ των έντεκα δημοτικών συμβούλων της. Η παράταξη θα εκλέξει νέο επικεφαλής, πιθανότατα τον Βασίλη Γάκη, καθώς οι σύμβουλοι που έχουν μείνει (Αηδονά, Γάκης, Αρβανίτης και Καλαϊτζίδης) θέλουν αυτόνομη πορεία και όχι σύγκλιση με την παράταξη του Δημάρχου και τη Διοίκηση.

Τη θέση του Νίκου Ταχιάου στο δημοτικό συμβούλιο θα λάβει ο Στέφανος Γωγάκος.

 

No Comments Yet

Comments are closed