Παραπολιτικά και παρασκήνια (το μοντέλο διοίκησης του Ζέρβα)

Γράφει ο «Γέρων»

Θέμα ημερών είναι η οριστικοποίηση του νέου σχήματος που θα διοικήσει το Δήμο Θεσσαλονίκης από τον νέο δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα. Εκτός από 4-5 πρόσωπα που θα αξιοποιηθούν στη διοίκηση όλα τα άλλα είναι ακόμη υπό διαμόρφωση καθώς μαθαίνω γίνονται πολλές… καραμπόλες.

Αβαρλής, Κυριζίδης, Αηδονόπουλος και Λεκάκης θα είναι αντιδήμαρχοι αν και τα χαρτοφυλάκια τους δεν έχουν κλειδώσει.

Από εκεί και πέρα ο νέος δήμαρχος πληροφορούμαι πως δεν θα προχωρήσει σε συμπράξεις με άλλες δημοτικές παρατάξεις ώστε να συγκροτήσει πλειοψηφία μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Θα κινηθεί διαφορετικά ώστε να μπορέσει ο ίδιος να επιλέξει τα πρόσωπα με τα οποία θα συνεργαστεί για τη συγκρότηση διοίκησης και όχι αυτά να υποδειχθούν από τις παρατάξεις τους.

Ίσως ένας λόγος που επέλεξε να κινηθεί έτσι είναι και για να αποφύγει την αξιοποίηση στο διοικητικό σχήμα των Γιώργου Ορφανού και Σπύρου Βούγια, που οι πληροφορίες τους ήθελαν να επιθυμούν την ανάληψη κάποιας αντιδημαρχίας…

Έτσι λοιπόν ο Ζέρβας θα έρθει σε συμφωνία με πρόσωπα τα οποία θα ήθελε στη διοίκηση του τα οποία όμως βάσει του νόμου θα πρέπει να ανεξαρτητοποιηθούν από τις παρατάξεις τους ώστε να μπορέσουν να αναλάβουν κάποια θέση.

Αντίθετα συμπράξεις θα υπάρξουν με τις παρατάξεις των Κυριζίδη, Αηδονόπουλου και Λεκάκη οι οποίοι άλλωστε ήδη πριν τον 2ο γύρο είχαν ταχθεί ανοικτά στο πλευρό του Ζέρβα…

No Comments Yet

Comments are closed