Παραπολιτικά και παρασκήνια (το ΔΣ της ΕΥΑΘ και η συνάντηση Μητσοτάκη-Κυρίζογλου)

Γράφει ο «Γέρων»

Παράπονα μαθαίνω διατυπώνονται από βουλευτές και στελέχη της ΝΔ για το γεγονός ότι στην ΕΥΑΘ μπορεί να έχει οριστεί νέος πρόεδρος και νέος διευθύνων σύμβουλος ωστόσο δεν έχει οριστεί νέο διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του είναι αυτά που είχαν επιλεγεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιας και ο λόγος για τους βουλευτές της ΝΔ επίσης γκρινιάζουν γιατί δεν προχωρούν οι προτάσεις τους για η στελέχωση των νοσοκομείων και άλλα κοινωνικών και προνοιακών δομών. Θα θυμάστε εκείνη την αυγουστιάτικη σύσκεψη στη ΝΔ Θεσσαλονίκης με τους βουλευτές ώστε να διαμορφωθούν οι προτάσεις για τη στελέχωση του υγειονομικού χώρου. Όμως οι αποφάσεις φαίνεται πως λαμβάνονται συγκεντρωτικά από το Μαξίμου κάτι που προκαλεί γκρίνιες…

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε χθες, όπως πληροφορούμαι, ο Λάζαρος Κυρίζογλου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν προφανώς όχι τα θέματα του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης αλλά των εκλογών στην ΚΕΔΕ. Το περιεχόμενο της συζήτησης δεν το ξέρω, ξέρω όμως ότι ο Κυρίζογλου συνεχίζει τον προεκλογικό του αγώνα και είτε έτσι είτε αλλιώς θα είναι επικεφαλής παράταξης και υποψήφιος πρόεδρος…

Υποψήφιος για την ΚΕΔΕ θα είναι όμως και ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου η απόφαση του οποίου να μην χρεώσει στους καταναλωτές το νερό για 4 μήνες έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Ενδεικτική αυτή του πρώην βουλευτή της ΝΔ και πρώην δημάρχου Βόλβης Δημήτρη Γαλαμάτη ο οποίος τονίζει: “Μπορεί ένας δήμαρχος να δίνει εντολή σε μια δημοτική επιχείρηση του δήμου του να εκδώσει λογαριασμούς με έκπτωση 100%; Ατομική επιχείρηση είναι για να κάνει εκπτώσεις; Εκτός αν έχει κάποιος αιρετός μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για τα δημόσια αγαθά, που οι συνδημότες του με την ψήφο τους του ανέθεσαν να διαχειριστεί. Ούτε ο δήμος, ούτε η δημοτική επιχείρηση, ούτε κανένας δημοτικός οργανισμός είναι ιδιοκτησία του δημάρχου ή του προέδρου. Εκτός των άλλων το πιο σοβαρό, αλλά ίσως και τραγελαφικό, είναι ότι σπεύδει να κάνει μια εξαγγελία η οποία δεν έχει καμιά νομική βάση υποστήριξης. Εξαγγέλλει λοιπόν κάτι που, είτε ξέρει εκ των προτέρων ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει, γιατί είναι παράνομο, άρα λαϊκίζει και δημαγωγεί, είτε πιστεύει ότι, αν κι εκτός νόμου, μπορεί να πραγματοποιηθεί, άρα αναλαμβάνει άλλου είδους ρίσκα, έναντι τρίτων αρμοδιότερων για ζητήματα παρανομίας και παραβατικότητας”.

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Μαργαρίτης Σχοινάς που τις επόμενες ημέρες αναλαμβάνει και επίσημα καθήκοντα αντιπροέδρου της Ε.Ε. Στην Αθήνα είχε σειρά επαφών με υπουργούς ενώ επισκέφθηκε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Από αύριο αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ομιλίας του την Κυριακή στο 9ο Συμπόσιο Θεσσαλονίκης, που είναι η πρώτη μετά την επιλογή του σε αυτήν την κορυφαία θέση και ως εκ τούτου αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Συναντήσεις δεν αναμένεται να έχει ενώ πιθανόν ο κ. Σχοινάς να παραστεί στη λειτουργία που θα τελέσει το πρωί του Σαββάτου στην Αχειροποίητο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

No Comments Yet

Comments are closed