Παραπολιτικά και παρασκήνια (το «αντίο» του κυρ-Γιάννη και οι ετοιμασίες του Ζέρβα)

Γράφει ο «Γέρων»

Μόνο καλά λόγια ακούγονται στον κομματικό μηχανισμό για τον Γιώργο Στεργίου, που την Τετάρτη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ θα εκλεγεί νέος γραμματέας του κόμματος.  Από μικρός στη ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ και μέλος του Εκτελεστικού της Γραφείου, ήταν μέχρι τώρα γραμματέας προγράμματος της ΝΔ, ενώ έχει στενή σχέση με πολλά στελέχη από τη Θεσσαλονίκη, κυρίως από τα χρόνια της νεολαίας.

Άτυπο μεν, ισχυρό δε ρόλο στα κομματικά δρώμενα θα έχει ο εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάσης Νέζης.

Αν και οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη πήγαν καλά στις εκλογές, όπως π.χ. οι Μακάριος Λαζαρίδης και Κώστας Κυρανάκης,  που εκλέχθηκαν βουλευτές, στη Θεσσαλονίκη η ομάδα του στην οποία στηρίχθηκε στις εσωκομματικές εκλογές του 2015 δεν τα κατάφερε. Ο Κώστας Φωτίου κατέλαβε την τελευταία θέση μεταξύ των γαλάζιων υποψηφίων στη Β’ Θεσσαλονίκης, ενώ η Βίκυ Νάκου βρέθηκε στην 16η θέση στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Ο Νίκος Ταχιάος δήλωνε πως το πρώτο πράγμα που θα έκανε, αν εκλεγόταν δήμαρχος, ήταν να ανοίξει τα παράθυρα στο γραφείο Δημάρχου, για να φύγει η τσιγαρίλα. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, πάντως, που ήταν αυτός που εκλέχθηκε, σχεδιάζει αλλαγές όχι μόνο στη διακόσμηση αλλά και στη διαρρύθμιση του δημαρχιακού γραφείου.

Με μια εκδήλωση, στην οποία θα κάνει έναν αναλυτικό απολογισμό οχταετίας, που προγραμματίζει για τις 28 Αυγούστου,  αλλά κι ένα πάρτυ για στελέχη της «Πρωτοβουλίας», φίλους και συνεργάτες, θα πει «αντίο» στη Δημαρχία ο Γιάννης Μπουτάρης.

No Comments Yet

Comments are closed