Παραπολιτικά και παρασκήνια (τι θα πει και τι θα κάνει ο Καραμανλής)

Γράφει ο «Γέρων»

Μεγάλη η κινητικότητα στη ΝΔ Θεσσαλονίκης για τη σημερινή εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων βουλευτών παρουσία του Κώστα Καραμανλή. Και δεν είναι τόσο η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού αλλά η πολιτική σημειολογία της πρώτης δημόσιας ομιλίας του μετά από 10 χρόνια και την προεκλογική περίοδο του 2019.

Στη ΝΔ κάνουν κινητοποίηση ανάλογη με τις ομιλίες των προέδρων της στη ΔΕΘ και θέλουν ένα κατάμεστο «Βελλίδειο», που όλα τα μηνύματα δείχνουν πως αυτό θα συμβεί. Άλλωστε αναμένονται υποψήφιοι, στελέχη και φίλοι της ΝΔ από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Η εκδήλωση προβλέπει πολλά βίντεο. Ένα με την ιστορία της ΝΔ που θα παίξει εισαγωγικά και αρκετά μικρότερα που θα κωδικοποιούν το πρόγραμμα του κόμματος. Την αυλαία θα ανοίξει με χαιρετισμό ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης Τάσος Σπηλιόπουλος και μετά θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι βουλευτές στην Α’ και Β’ περιφέρεια. Θα καθίσουν στη σκηνή, πίσω από το βήμα στο οποίο στη συνέχεια θα ανέβει ο Κώστας Καραμανλής.

Ο πρώην πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες στην ομιλία του θα στείλει μήνυμα συστράτευσης και ενότητας του χώρου, με το βλέμμα κυρίως στις διαρροές προς τα δεξιά. Θα ζητήσει την στήριξη της παράταξης ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση για να χειριστεί αποτελεσματικά τα εθνικά θέματα και τα θέματα της οικονομίας.

Ο Καραμανλής την Πέμπτη θα πραγματοποιήσει προεκλογικές περιοδείες σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης όπως σε Αμπελήκηπους, Εύοσμο, Σταυρούπολη και Καλαμαριά ενώ την Παρασκευή θα επισκεφθεί Λαγκαδά και Σταυρό.

Το πρωί του Σαββάτου θα βρεθεί στο πλευρό του καλού του φίλου και στενού του συνεργάτη Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Κομοτηνή όπου μαζί θα κάνουν βόλτα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Το πρόγραμμα του πρώην πρωθυπουργού στην περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα περιλαμβάνει και επίσκεψη στην Πρώτη Σερρών, που είναι πιθανόν να μείνει το Σαββατοκύριακο ενώ τη Δευτέρα θα παραστεί στην πολιτική εκδήλωση του ξαδέρφου του και βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή.

Στο πλαίσιο αυτό, που θα γίνει την 1η Ιουλίου στις 20:30 στο ξενοδοχείο Eλπίδα Resort θα γίνει και η παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Νίκου Στέφου «Ώρα Ελλάδος: Βουκουρέστι». Για το βιβλίο, παρουσία του Κώστα Καραμανλή, θα μιλήσουν ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο πολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης και θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη.

 

 

No Comments Yet

Comments are closed