Παραπολιτικά και παρασκήνια (Τι αλλάζει με την υποψηφιότητα Σπυράκη για την Ευρωβουλή)

Γράφει ο «Γέρων»

«Συν μια» θέση στις εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης μετά την απόφαση της Μαρίας Σπυράκη, κατ’ εντολή Κυριάκου Μητσοτάκη, να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής και σε αυτές τις εκλογές (Διαβάστε το αποκλειστικό ρεπορτάζ). Η εκλογή της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ στις εθνικές εκλογές ήταν δεδομένη και όλες οι έρευνες την έδειχναν και ψηλά. Έτσι ανοίγει μια θέση για τους υποψηφίους στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Το σενάριο να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής η Έλενα Ράπτη δεν φαίνεται να υλοποιείται και έτσι οι εκλογές ξεκινούν με τέσσερις θέσεις «πιασμένες» από τους τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τους νυν βουλευτές Κώστα Γκιουλέκα, Σταύρο Καλαφάτη και Έλενα Ράπτη. Και από εκεί και πέρα αρχίζει η σκληρή μάχη για άλλες ως και 4 θέσεις. Άλλη μια θέση ανοίγει και από την αποχώρηση του πρώην υπουργού Γιώργου Ορφανού που είναι υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης πολλά νέα ονόματα αναμένεται να προστεθούν αλλά η μάχη ξεκινάει με ισχυρές υποψηφιότητες όπως  του πρώην γ.γ. Δημοσίων Έργων Στράτου Σιμόπουλου ενώ αναμοχλεύει τις ισορροπίες και η υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη που ανακοινώθηκε πως από το Επικρατείας θα είναι στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης, όπως και παλιά. Ο Δημήτρης Κούβελας είναι μια υποψηφιότητα που μπαίνει στη μάχη με υψηλούς στόχους όπως είχε δείξει και η πρωτιά του στις δημοτικές εκλογές του 2014 ενώ και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Βενιέρης στοχεύει στην εκλογή.  Ο γιατρός Διαμαντής Γκολιδάκης από το Μητρώο Στελεχών εμφανίζεται ισχυρός ενώ πάντα υπολογίσιμη είναι η δύναμη του πρώην γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κοκκόρη. Από γυναίκες δυναμική παρουσία έχουν η Βίκυ Νάκου και η Άννα Ευθυμίου. Έχουμε βέβαια πολλούς ακόμη υποψηφίους και ακόμη αρκετό δρόμο ως τις βουλευτικές εκλογές…

Νέα δεδομένα δημιουργούνται και στο ευρωψηφοδέλτιο όμως της ΝΔ. Η Σπυράκη ήταν πρώτη στις ευρωεκλογές του 2014 κάτι που αυξάνει τον ανταγωνισμό στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο. Η Θεσσαλονίκη ήδη μετράει πέντε υποψηφιότητες στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και συγκεκριμένα των Μαρίας Σπυράκη, Γιάννη Πάιδα, Καλυψώς Γούλα, τον Θοδωρή Ζαγοράκη και τον Γιάννη Ανδρουλάκη.

 

 

No Comments Yet

Comments are closed