Παραπολιτικά και παρασκήνια (θα επηρεαστούν οι σχέσεις Μητσοτάκη με Ζέρβα και Τζιτζικώστα;)

Γράφει ο «Γέρων»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέταξε καρφιά στην τριτολογία του την Πέμπτη στη Βουλή κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας στην Θεσσαλονίκη.  Δεν τους κατονόμασε αλλά τους φωτογράφησε.

Το ερώτημα είναι αν και πως θα απαντήσουν οι Κωνσταντίνος Ζέρβας και Απόστολος Τζιτζικώστας στον πρωθυπουργό για τους αναμφισβήτητα λαθεμένους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα των μέτρων για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη.

Οι σχέσεις τόσο του Ζέρβα όσο και του Τζιτζικώστα με τον Μητσοτάκη είναι πολύ καλές και δεν ξέρω αν αυτές οι αιχμές του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής είναι ικανές να τις διαταράξουν.  Και οι δύο τοπικοί άρχοντες πάντως διαθέτουν σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο την ίδια ώρα που ο Μητσοτάκης εμφανίζεται να θέλει ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της ΝΔ στην πόλη.

Σημειώστε βεβαίως την επικράτηση τους με πολλαπλάσιο της ΝΔ ποσοστό, μάλιστα ο Τζιτζικώστας απο τον πρώτο γύρο, αλλά και το ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης η παράταξη που στήριξε στις δημοτικές εκλογές η ΝΔ έχει διαλυθεί καθώς έχει απομείνει με μόλις τρεις συμβούλους.

Οι προσεκτικοί πολιτικοί παρατηρητές εντόπισαν την κινητικότητα του Βασίλη Κικίλια το τελευταίο δεκαήμερο. Έχει πυκνώσει τις δημόσιες εμφανίσεις και παρεμβάσεις του στο θέμα του κορωνοίού αν και το προηγούμενο διάστημα ήταν σε δεύτερο πλάνο στα θέματα διαχείρισης της πανδημίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στη γραμμή της σκληρής αντιπολίτευσης στο θέμα των κυβερνητικών χειρισμών στο 2ο κύμα της πανδημίας αλλα δεν τους βγαίνει. Δημοσκοπικά παραμένει στο ναδίρ. Στην κυβερνητική πλευρά διατηρούν τη μεγάλη διαφορά ωστόσο εντοπίζονται δείγματα φθοράς της κυβέρνησης κυρίως λόγω αστοχιών και καθυστερήσεων στο θέμα της 2ης φάσης του κορωνοϊού.

Οι εξελίξεις φαίνεται να αλλάζουν και τους σχεδιασμούς στο Μαξίμου. Ο ανασχηματισμός πάει για το νέο έτος ενώ το «4+4» που ήταν ο αρχικός στόχος ίσως γίνει «2+4» με πρόωρες κάλπες τον Ιούνιο…

 

No Comments Yet

Comments are closed