Παραπολιτικά και παρασκήνια (τα νέα πρόσωπα του ΟΑΣΘ)

Γράφει ο «Γέρων»

Ώρα αλλαγών στον ΟΑΣΘ καθώς οι πληροφορίες θέλουν τον υπουργό Υποδομών-Μεταφορών Κώστα Καραμανλή να είναι έτοιμος να ανακοινώσει τα πρόσωπα που θα αναλάβουν να ξαναστήσουν τις αστικές συγκοινωνίες στα πόδια τους. Στο Υπουργείο γνωρίζουν πολύ καλά πως έχουν στα χέρια τους μια «καυτή πατάτα» και πως οι θεσσαλονικείς δεν έχουν άλλα περιθώρια αντοχής και υπομονής.

Για αυτό και το θέμα θα έχει κεντρική θέση στις προγραμματικές δηλώσεις των αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών και ο ΟΑΣΘ βρίσκεται στις 3 πρώτες υπουργικές προτεραιότητες.

Ο κ. Καραμανλής φέρεται να προκρίνει την αξιοποίηση στη διοίκηση του Οργανισμού στελεχών από μέσα με ικανότητες και εμπειρίες. Στο πλαίσιο αυτό ακούγεται έντονα πως κεντρική θέση -ενδεχομένως και ως διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ- θα αναλάβει ο Δρ. Συγκοινωνιολόγος που διετέλεσε και Διευθυντής Κίνησης του Οργανισμού Γιώργος Σπανός.

Στην προεδρία ωστόσο αναμένεται να τοποθετηθεί πολιτικό πρόσωπο. Ένα από τα ονόματα που ακούγεται είναι του πρώην υπουργού Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος έχει και πολιτική εμπειρία και πολιτικό βάρος για να αναλάβει αυτήν την δύσκολη αποστολή.

Οι θέσεις στον ΟΑΣΘ είναι οι μόνες για τις οποίες τα γαλάζια στελέχη δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται… Δύσκολη, βλέπετε, η αποστολή. Κατά τα άλλα το ενδιαφέρον είναι έντονο. Μου έλεγαν προς προχθές στα γραφεία της ΝΔ Θεσσαλονίκης στη Μιχαήλ Καλού δεν είχαν άλλες καρέκλες για να κάτσουν όσοι περίμεναν να συναντήσουν τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Τάσο Σπηλιόπουλο. Η στελέχωση πάντως των πιο κεντρικών θέσεων αποφασίζεται κεντρική από το Μαξίμου, ούτε καν από τους υπουργούς, πολύ περισσότερο από κομματικά στελέχη…

Τη νέα του διοίκηση σχεδιάζει ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Πληροφορίες δεν υπάρχουν για τα σχέδιά του περιφερειάρχη αλλά οι περιφερειακοί σύμβουλοι που ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις θεωρούν αμετακίνηση ως αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης την Βούλα Πατουλίδου, μέσα στο σχήμα παλιούς όπως οι Κώστας Γιουτίκας, Αθηνά Αηδονά, Στάθης Αβραμίδης και Αλέξανδρος Θάνος και νέους όπως ο Πάρις Μπίλλιας. Εν αναμονή…

No Comments Yet

Comments are closed