Παραπολιτικά και παρασκήνια (τα εορταστικά τραπεζώματα Ζέρβα-Καλαφάτη, οι αποκαλύψεις Παπαμιμίκου και το βιβλίο του Γκιουλέκα)

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο «Γέρων»

Την καρφίτσα με το «θ», σύμβολο της Θεσσαλονίκης, πρόσφερε ως χριστουγεννιάτικο δώρο ο Κωνσταντίνος Ζέρβας στους δημοσιογράφους με τους οποίους συνέφαγε σήμερα το μεσημέρι για τις γιορτές.   To γεύμα το παρέθεσε σε γνωστό εστιατόριο απέναντι από την πλατεία Ελευθερίας η οποία και κυριάρχησε στις συζητήσεις με αφορμή ότι από σήμερα άνοιξε ξανά ως χώρος στάθμευσης.

Στα πιο πολιτικά ο δήμαρχος επανέλαβε πως θα είναι υποψήφιος ξανά στις εκλογές του 2023 και ήδη ξεκίνησε επαφές για το ψηφοδέλτιο της παράταξής του ενώ κάτι ακούστηκε για μεταγραφές και αλλαγές στο σχήμα διοίκησης που θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο.

Συνάντηση με δημοσιογράφους είχε και ο ΥΜΑΘ Σταύρος Καλαφάτης.  Ευδιάθετος πρόσφερε από ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί «Ρήγας Κούπα» και συζήτησε για τις πολιτικές εξελίξεις. Δεν έδειξε να ανησυχεί για την άνοδο του ΚΙΝΑΛ σημειώνοντας πως η ΝΔ έχει όπλα για το χώρο του κέντρου ενώ αντίθετα δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος μίλησε στην Athens Voice και μεταξύ άλλων απάντησε και σε ερώτηση για όσα έγιναν στις εσωκομματικές εκλογές του 2015. “Ήμουν το εύκολο εξιλαστήριο θύμα. Το πήρα όλο πάνω μου, δεν μίλησα, συνέχισα τη ζωή μου, προστάτευσα την παράταξη”.  Το γεγονός ότι σπάνια μιλάει για όσα έγιναν τότε και η δική του αλήθεια για την ιστορία δεν έχει ακουστεί μάλλον αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Κατά τα άλλα ο πρώην γραμματέας της ΝΔ δήλωσε πως θα άνοιγε έναν νέο κύκλο στην πολιτική κάτι όμως που δεν τον πιέζει.  Τους τελευταίους δύο μήνες πάντως επιδεικνύει ιδιαίτερα έντονη κινητικότητα κυρίως μέσω δημόσιων παρεμβάσεων μέσα από τα ΜΜΕ για θέματα της Θεσσαλονίκης.

Η μεγάλη αγάπη του Κώστα Γκιουλέκα είναι η ιστορική έρευνα.  Μετά το δίτομο λεύκωμα του για το πώς κατέγραψε ο Τύπος το Έπος του ‘40-‘41, ο βουλευτής της ΝΔ κυκλοφορεί ένα σημαντικό έργο 1300 σελίδων με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21. Είναι βασισμένο στις εφημερίδες της Παλιγγενεσίας και σε προσωπικές μαρτυρίες των ίδιων των αγωνιστών