Παραπολιτικά και παρασκήνια (Συσκέψεις, θέσεις και στο βάθος ΔΕΘ)

Γράφει ο “Γέρων”

Η ΔΕΘ δεν έχει αρχίσει ακόμη να απασχολεί το Μαξίμου αναφορικά με το πρόγραμμα και την παρουσία του πρωθυπουργού ωστόσο δεδομένου θεωρείται πως στις 7 Σεπτεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της 84ης διοργάνωσης.

Αυτό που φαίνεται να κλειδώνει είναι ο προγραμματισμός για επισκέψεις υπουργών αλλά και του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου για επαφές με τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς, κάτι άλλωστε που συνηθίζεται και έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στις αρχές της εβδομάδας θα κλείσει και το θέμα του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ. Το υπουργείο Υποδομών-Μεταφορών, μετά από πολύ ψάξιμο είναι η αλήθεια, κατέληξε στα πρόσωπα της διοίκησης. Ο νέος πρόεδρος θα είναι γνώριμο πρόσωπο στη Θεσσαλονίκη από παλαιότερη θητεία του σε Εταιρεία του Δημοσίου της πόλης ενώ διευθύνων σύμβουλος θα είναι ο Γιώργος Σπανός.

Πιο εύκολα ήταν για το Υπουργείο τα πράγματα στον ΟΣΕΘ καθώς τα ηνία του φαίνεται πως θα αναλάβει ο Γιάννης Τόσκας, ο οποίος είχε διατελέσει και πρόεδρος του ΣΑΣΘ, του φορέα τον οποίο διαδέχθηκε ο ΟΣΕΘ.

Στο Υπουργείο Υποδομών-Μεταφορών πάντως μαθαίνω πως ετοιμάζουν επικοινωνιακή αντεπίθεση τόσο στο θέμα του ΟΑΣΘ όσο και του Μετρό Θεσσαλονίκης καθώς, λένε, πως τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα όσο παρουσιάζονται από τη διοίκηση της Αττικό Μετρό.

Ώρα τελικών αποφάσεων για τον Κωνσταντίνο Ζέρβα αναφορικά με τα πρόσωπα της διοίκησής του. Ο ίδιος θα αναλάβει τα καθήκοντα της αντιδημαρχίας Καθαριότητας, όπως έχει δηλώσει, ενώ για την αντιδημαρχία Οικονομικών οδεύει ο Μάκης Κυριζίδης.

No Comments Yet

Comments are closed