Παραπολιτικά και παρασκήνια (συμπεράσματα απο δημοσκοπήσεις)

Γράφει ο «Γέρων»

Άρχισαν πάλι τα δημοσιεύματα, στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, αλλά και οι διαρροές για τις περιβόητες «μυστικές δημοσκοπήσεις των Πρεσβειών». Σε μεγάλα παιδιά απευθύνεται η στήλη άρα πάμε παρακάτω… Ο «Γέρων» όμως διαβάζει τις κανονικές δημοσκοπήσεις, με ταυτότητες και υπογραφές, και μάλιστα όχι αυτές που δημοσιεύονται αλλά αυτές που είναι για τα επιτελεία των υποψηφίων ώστε να τους βοηθήσουν να διαμορφώσουν τη στρατηγική τους…

Θα σας μεταφέρων λοιπόν μερικά από τα συμπεράσματα του τελευταίου κύματος, με την τελευταία έρευνα για επιτελείο μεγάλου υποψηφίου για το Δήμο Θεσσαλονίκης να την βλέπω μόλις προ μιας ημέρας. Φρέσκα πράγματα δηλαδή…

Φαίνεται λοιπόν πως διαμορφώνονται σημαντικές τάσεις ανόδου για δύο υποψηφίους δημάρχους: Για τον Γιώργο Ορφανό, που φλερτάρει με την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο και τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, που αποκτά δυναμική δεύτερου γύρου.

Την ίδια ώρα σταθερή εμφανίζεται η Κατερίνα Νοτοπούλου που κινείται μεταξύ 2ης και 3ης θέσης, αλλά διαθέτει το περισσότερο «χώρο» σε δυνητικά κοινά ώστε να απευθύνει το πολιτικό της μήνυμα. Αντίθετα σε πτωτική πορεία εμφανίζονται ο Νίκος Ταχιάος και ο Σπύρος Βούγιας.

Σημειώστε και το εξής που έχει ενδιαφέρον. Η Νοτοπούλου παρουσιάζει χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας  είναι σχεδόν μοιρασμένοι με τον Ορφανό να τα πηγαίνει καλύτερα σε Ε’ και Β Δημοτικό Διαμέρισμα.

Μπορεί πάντως τους περισσότερους ψηφοφόρους να τους έχουν το Δ’ και το Ε’ Δημοτικό Διαμέρισμα αλλά οι περισσότεροι αναποφάσιστοι είναι στο Α’.

 

No Comments Yet

Comments are closed