Παραπολιτικά και παρασκήνια (σχόλια για την πολιτική επικαιρότητα)

Γράφει ο «Γέρων»

Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πολλάκις μη θρησκευόμενος. Σήμερα, όπως και άλλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν, ασπάστηκε τον σταυρό στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Σαμοθράκη για τον αγιασμό των υδάτων. Πόση –προεκλογκή-υποκρισία ακόμα…

Σύναξη «καραμανλικών» διάβασα τον τίτλο της είδησης και την άνοιξα να δω λεπτομέρειες. Είδα λοιπόν πως στη σύναξη πήραν μέρος οι πρώην υπουργοί Αντώναρος, Σπηλιόπουλος, Ζώης, Τσιτουρίδης και Μαρκογιαννάκης. Εντάξει, κρατηθείτε γιατί αλλάζει ο ρους της πολιτικής μας ιστορίας.

Την ώρα που η ΥΜΑΘ Κατερίνα Νοτοπούλου έκανε δηλώσεις με αφορμή τα Θεοφάνεια μια κυρία από το πλήθος φώναξε πως η «Μακεδονία δεν πωλείται». Μακεδονικό και ΟΑΣΘ αποτελούν μεγάλα αγκάθια για την κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη αλλά και για τη δική της δημαρχιακή υποψηφιότητα.

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε ως και σε ανένδοτο αναφορικά με το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε μια ευκαιρία ώστε να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών και αυτή ήταν να αποχωρήσει και να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση κατά την πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει η ΝΔ πριν η Συμφωνία υπογραφεί. Τότε έκανε τις επιλογές του. Σήμερα όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακά.

Δεν έχει ζήσει η Ελλάδα μεταπολιτευτικά κυβέρνηση μειοψηφίας με ανοχή κομμάτων αλλά φαίνεται πως το Μαξίμου το δρομολογεί αν φύγουν οι ΑΝΕΛ όταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Αν δεν δείχνει αυτό ότι στο ΣΥΡΙΖΑ είναι γαντζωμένοι στις καρέκλες τους τότε τι; Η μόνη λύση όταν δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για μια κυβέρνηση είναι οι εκλογές.

 

No Comments Yet

Comments are closed