Παραπολιτικά και παρασκήνια (πως θα διοικήσει ο νέος δήμαρχος)

Γράφει ο «Γέρων»

Μετά τον Γιάννη Μπουτάρη με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα θεσμικά, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας επισκέπτεται και τον περιφερειάρχη. Οι σχέσεις του νεοεκλεγέντα Δημάρχου και του Απόστολου Τζιτζικώστα είναι καλές. Θα θυμάστε άλλωστε και τη σχετική φωτογραφία που ανέβηκε το Σάββατο το μεσημέρι με τους δυο τους να έχουν θερμό χαιρετισμό…

Ο Τζιτζικώστας έχει αυτοδυναμία και έτσι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στη διοίκηση της Περιφέρειας. Ο Ζέρβας ήδη σχεδιάζει πως θα δημιουργήσει πλειοψηφία για τη διοίκησή του αλλά και ποιά πρόσωπα θα αξιοποιήσει σε αντιδημαρχίες και νευραλγικά διοικητικά πόστα. Από την παράταξή του εκτιμάται πως σίγουρα θα έχουν θέση στη διοίκηση ο έμπειρος Γιώργος Αβαρλής αλλά και ο πρώτος σε σταυρούς Δρόσος Τσαβλής. Στη διοίκηση αναμένεται να συμμετέχουν και οι Χάρης Αηδονοπουλος (όχι ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου όπως θα ήθελε), ο Μάκης Κυριζίδης (ακούγεται για την καθαριότητα) και ο Πέτρος Λεκάκης. Την επόμενη εβδομάδα τελικά ο Ζέρβας θα έχει συνάντηση και με τον Γιώργο Ορφανό με ατζέντα το θέμα της συνεργασίας στη διοίκηση του Δήμου.

Όπως και να έχει πάντως ο Μητσοτάκης έχει ήδη έτοιμο νομοσχέδιο που δίνει λύση, με ενισχυμένες αρμοδιότητες σε περιφερειάρχες και δημάρχους, όταν δεν μπορεί να εξασφαλιστεί πλειοψηφία στο Δ.Σ. και οι περιφέρειες και δήμοι κινδυνεύουν με παράλυση. Και φυσικά θα καταργήσει το νόμο για την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου δηλώνει On Camera πως όταν χρησιμοποιήθηκαν διασυνδέσεις και γνωριμίες για την μετάταξη της κόρης της στη Βουλή. Ο Γιώργος Μπαλάφας κάνει μαθήματα στους δημοσιογράφους για το πως θα λένε το προεκλογικό επίδομα στους συνταξιούχους. ΕΡΤ, σου λέει είναι, πρέπει να είναι στη γραμμή μας. Έτσι βλέπουν κάποιοι την εξουσία και το κράτος…

Ο Σάμι Γαράιμπε, που ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Νίκο Ταχιάο, ορίστηκε Συντονιστής Πολιτικού Σχεδιασμού της Γραμματείας Επιστημονικών Φορέων ΝΔ για τη Βόρεια Ελλάδα.

No Comments Yet

Comments are closed