Παραπολιτικά και παρασκήνια: Πίσω απο τις κλειστές πόρτες των συσκέψεων Μητσοτάκη

Γράφει ο «Γέρων»

Τι ήθελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην κριτική Γκιουλέκα πως δεν υπάρχουν βουλευτές Θεσσαλονίκης στην κυβέρνηση, να δείξει τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο και τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη ως θεσσαλονικείς υπουργούς;  Δεν ξέρω πόσα τηλεφωνήματα δέχθηκα απο το πρωί για το αν οι Σκέρτσος και Καραγιάννης προτίθενται να πολιτευτούν στην Θεσσαλονίκη.  Ας ηρεμήσουν όσοι βουλευτές ή πολιτευτές αγωνιούν.  Ουδείς εκ των δύο εκδηλώνει τέτοια πρόθεση, ούτε υπάρχει επι του παρόντος κάποια κίνηση ή πληροφορία.  Αν θέλουν σώνει και ντε να ανησυχούν, ας δουν προς την πλευρά της Μαρίας Σπυράκη και του Ανδρέα Παπαμιμίκου που θα κατέβουν και σίγουρα είναι υποψηφιότητες που αλλάζουν τα δεδομένα.

Μιας και ο λόγος για τις γαλάζιες υποψηφιότητες, μαθαίνω πως αυτές τις ημέρες «τρέχει» στη Θεσσαλονίκη δημοσκόπηση που «μετράει» εκτός των άλλων και την Βούλα Πατουλίδου και τον Θανάση Εξαδάκτυλο.

Με το θέμα της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου πήγε ο Απόστολος Τζιτζικώστας στη χθεσινή σύσκεψη φορέων και πρωθυπουργού και πήρε τη δέσμευση Ταγαρά πως θα ανοίξει η δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες.  Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας παρουσίασε ένα άλλο mega project 330 εκ. Ευρώ, αστικές αναπλάσεις στον άξονα του Μετρό για «remake» όπως το λέει, της Θεσσαλονίκης.  Στους Τζιτζικώστα και Ζέρβα είχε ζητηθεί να παραβρίσκονται σε όλες τις συναντήσεις.

«Ντου» στη συνάντηση του Μητσοτάκη με τους βουλευτές έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης και μετά την είσοδό του στο γραφείο του ΥΜΑΘ, ακολούθησαν και οι υπόλοιποι υπουργοί που συνόδευσαν τον πρωθυπουργό.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφυγε απο τη Θεσσαλονίκη περίπου στις 9 το βράδυ με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, μαζί με τους Άκη Σκέρτσο και Άδωνι Γεωργιάδη.  Λίγο νωρίτερα με τακτική πτήση είχαν φύγει οι Λίνα Μενδώνη, Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Καραγιάννης.

Μαζί με τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν και ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Μπρατάκος και ο σύμβουλός του Θανάσης Νέζης και νωρίτερα πραγματοποίησαν κάποιες συναντήσεις.

Στα πηγαδάκια, όσο βρίσκονταν σε εξέλιξη οι συσκέψεις του πρωθυπουργού και απ΄έξω περίμεναν φορείς και συνεργάτες του, συζητούνταν ο ανασχηματισμός, η ΔΕΘ αλλά και οι εσωκομματικές εκλογές.  Εκεί άκουσα πως ως υπουργός Πολιτικής Προστασίας θα επιλεγεί πρόσωπο με ανάλογα χαρακτηριστικά του Ευάγγελου Αποστολάκη, δηλαδή «επιχειρησιακός» και «όχι κομματικός».  Άκουσα επίσης πως πριν το Συνέδριο θα υπάρξουν αλλαγές και στη ΝΔ Θεσσαλονίκης.

«Ο,τι έχω πει, προεκλογική ή μετεκλογικά θα υλοποιηθεί», απάντησε όπως πληροφορούμαι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Βασίλη Γεωργιάδη, πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου όταν έθεσε τα αιτήματα του κλάδου.  Πληροφορούμαι πως δεσμεύθηκε και για γενική γραμματεία Δασών, σε σχετική επισήμανση του προέδρου του ΓΕΩΤΕΕ.

Καλαφάτης και Ζέρβας έστησαν σύντομο πηγαδάκι μετά την αναχώρηση του πρωθυπουργού απο το Διοικητήριο συζητώντας πως οι συζητήσεις ήταν ουσιαστικές και στοχευμένες και ο Μητσοτάκης ενημερωμένος για τα θέματα.

Έμαθα ότι ο Μητσοτάκης θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ απο το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου. Θα έχει πρόγραμμα επισκέψεων και συνάντηση με δημοσιογράφους και την επομένη το καθιερωμένο πρόγραμμα στην Έκθεση.

No Comments Yet

Comments are closed