Παραπολιτικά και παρασκήνια (παρασκήνια για τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών)

Γράφει ο «Γέρων»

Στο λιμάνι τελικά θα μιλήσουν οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο επιτελείο του πρωθυπουργού αρχικά ήθελαν η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει σε ανοικτό χώρο στη ΔΕΘ αλλά για διάφορους λόγους (για να μην κλείσουν δρόμοι περίξ της Έκθεσης) κατέληξαν στο Λιμάνι.

Στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο η συγκέντρωση να γίνει δυτικά, στον Εύοσμο, αλλά τελικά δεν προχώρησε η σκέψη για ευκολότερη πρόσβαση όσων θα ήθελαν να παραβρεθούν. Ζήτησαν μετά το “Βελλίδειο” αλλά είχε προλάβει η Φώφη Γεννηματά και έτσι επέλεξαν και αυτοί το Λιμάνι.

Η κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα θα γίνει αύριο Τετάρτη στην Α’ προβλήτα στις 20:00. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στις 20:00 της Παρασκευής στον ίδιο χώρο ενώ την ίδια μέρα και ώρα θα μιλήσει η Φώφη Γεννηματά στο “Βελλίδειο”.

Κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η απόφαση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να ρίξουν αυλαία του προεκλογικού τους αγώνα από τη Θεσσαλονίκη. Θέλουν να κεφαλαιοποιήσουν τη θέση τους στη «Συμφωνία των Πρεσπών» σε συνδυασμό με την αντίθεση των περισσοτέρων (συντριπτικά) σε αυτήν.

Οι πολιτικοί αρχηγοί έρχονται βέβαια στη Θεσσαλονίκη ενόψει ευρωεκλογών. Αλλά έχουν το νου και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στη ΝΔ περισσότερο για τη στήριξη του Νίκου Ταχιάου, στο ΣΥΡΙΖΑ του Χρήστου Γιαννούλη και το ΚΙΝΑΛ του Χρήστου Παπαστεργίου. Τώρα, μην παρεξηγηθεί το σχόλιο… Δεν είναι ότι δεν θέλουν τα κόμματα αλλά και τι θέλουν οι υποψήφιοι απο αυτά… Άλλοι θέλουν τα κόμματα που τους στηρίζουν πιο κοντά άλλοι πιο μακριά…

Μια ρητορική ερώτηση. Στηρίζουν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου και όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Κατερίνας Νοτοπούλου;

Αν και είχε ανακοινωθεί στα κομματικά στελέχη της ΝΔ η επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη και σύσκεψη παρουσία της τελικά τα πλάνα στο γαλάζιο στρατόπεδο άλλαξαν και στη Θεσσαλονίκη και τις συσκέψεις το παρών θα δώσει ο Νικήτας Κακλαμάνης που έχει αναλάβει και την ευθύνη της οργάνωσης της εκδήλωσης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την Παρασκευή.

No Comments Yet

Comments are closed